Moussaka vegetar

Moussaka vegetar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Moussaka vegetar, billede 4 Moussaka vegetar, billede 1 Moussaka vegetar, billede 2 Moussaka vegetar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Tomatsauce:
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Champignonstuvning:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
0.5 dl. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kvark. 5+ 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Auberginerne skæres i cm. tykke skiver på langs og drysses med et par tsk. salt og trækker herefter 1 time. Derefter presses de let, så en del af den bitre samt kommer ud. Sauteres herefter ret blidt gyldne i olivenolie – det tager ca. 15 minutter.

Tomatsauce:
Squashene hakkes og sauteres halvmøre i resten af olien, tilsæt tomatkoncentrat og lidt vand, så der bliver en tyk sauce. Smag til med salt og et stænk citron.

Champignonstuvning:
Hver for sig sauteres nu først de hakket løg, og derefter de hakkede champignon. Smag til med salt og peber og rør persillen i. Champignonstuvningen dampes til den er ret tør.

Æggene piskes let sammen med creme fraiche. I det ovnfaste fad "samles" musakaen sådan : Først et lag auberginer, derpå tomatsauce, derpå hele champignonstuvningen, derpå resten af auberginerne, resten af tomatsaucen og til sidst æggeblandingen. Prik lidt med en finger hist og her, så den kan trænge en smule ned i de andre lag.

Bag ved 200 grader C. alm. ovn til æggemassen er stiv og overfladen pænt gylden. Pisk den kolde sauce sammen og sæt den på bordet sammen med friskbagt brød og en stor portion frisk grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 103565 gange,
og udskrevet 2402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10938 (2604 kcal)
KJ pr. Pers. 2734 (651 kcal)
Vægt ialt 2815 gram
Vægt pr. Pers. 703 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 388 KJ (92 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 7.3 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-15 19:31:33
Hvis det her er en vegetar opskrift så er jeg en russisk blondine. Der er æg i. Hilsen vegetaren

  -   2016-08-04 19:07:38
Jævnt kedelig smag, og det er ærgerligt, for konsistensen, mætheden og næringsindholdet er rigtig godt. Jeg tilføjede en del ekstra krydderurter og krydderier. Hvis jeg nogensinde laver den igen, bliver det med lidt parmasan i æggemassen og endnu mere krydder.

  -   2014-10-15 17:48:44
Den mest fantastiske grøntsags moussaka der findes! Den smager himmelsk og får ALTID stor ros af gæsterne.

  -   2012-03-17 19:14:14
Jeg vil komme et par fed knust hvidløg og evt. lidt oregano i sausen.

  -   2008-12-09 23:37:20
Den var rigtig god! Og mine gæster spurgte efter opskriftet. Dejlig.

  -   2008-11-26 14:44:19
Måske er jeg bare en dum mand! ...men jeg forstår ikke hvad man skal gøre her: "Hver for sig sauteres nu først de hakket(ede) løg, og derefter de hakkede champignon" (Der står "hver for sig"...betyder det "hver sin stegepande"? - eller er der blot tale om den rækkefølge det skal blandes sammen?). "Smag til med salt og peber og rør persillen i" (efter det er blandet sammen, eller...?). "Champignonstuvningen dampes" (dampes? hvordan gør man det uden noget væske på panden? Hvis der var væske på panden ville betegnelsen være "simre ind") "til den er ret tør." ...der står heller ikke hvordan man skal lave "æggeblandingen"? Jeg går ud fra at æggene bare skal piskes og at man derefter skal putte Creme fraiche i. Jeg improviserer moussakaen i aften, og det kommer sikkert til at smage rigtig fint :-)

  -   2008-11-10 16:33:54
Det er en rigtg god ret som også er god, hvis man Ikke er vegetar! Den mætter godt, ser pæn ud og kan sagtens serveres for gæster! Blev rost af alle!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er RIGTIG fedt at i også har opskrifter til vegetare!! Og det smager himmelsk:)