Kartoffelmoussaka

Kartoffelmoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Kartoffelmoussaka, billede 4 Kartoffelmoussaka, billede 1 Kartoffelmoussaka, billede 2 Kartoffelmoussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og tør dem. Varm olien og rist kartoflerne heri ca. 10 min. Læg de halvstegte kartofler i bunden af et oliesmurt ovnfast fad.

Pil og hak løgene. Varm olien og svits løg og kød heri. Tilsæt tomater, salt, peber og hakket persille og lad blandingen simre 8-10 min. Kom kødblandingen over kartoflerne og dæk med mornaysauce, drys revet ost over.

Stil fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. til retten er gennemvarm og overfladen gylden.

Server med brød eller flutes.

Tips:

Husk! Retter med persille må ikke genopvarmes!!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Moussaka

karakterer:
Opskriften er vist 309611 gange,
og udskrevet 8420 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (97 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14253 (3393 kcal)
KJ pr. Pers. 3563 (848 kcal)
Vægt ialt 2642 gram
Vægt pr. Pers. 660 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 539 KJ (128 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 7.6 gram
Kulhydrat 7.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-11-10 21:16:07
Jeg brugte skivede kartofler fra fryseren. Kæmpe succes.

  -   2017-05-26 12:40:32
Vi brugte tynde rå kartoffelskive uden at riste dem og moussaka var en success!

  -   2016-04-18 16:48:26
Utroligt jeg lever ..... Man kan sagtens opvarme retter med persille igen, de skal bare hurtigt på køl og helst ikke i en gryde...

  -   2015-08-17 17:52:16
Er begyndt at bruge revet cantal eller conté istedet for emmenthaler og andet - giver en bedre og mere ostet smag!

  -   2015-02-23 01:33:37
Jeg vil anbefale, at man putter den revne ost på retten, efter halvdelen af bagetiden er gået istedet for før. Min ost blev nemlig lidt for brun.

  -   2012-09-01 19:27:07
I min søsters ubge dage for 40 år siden,hvor hun var køkkenmedhjælper på det lokale plejehjem og igen her for ti år siden, hvor der boede en kvinde i mit bofællesskab, der havde gået på Krop & Kost kursus hos Rie Møller, erfarede jeg, at hvis man blot varmer retter med persille op, så det er brændende varmt, sker der ikke noget helbedsskadende.

  -   2012-06-28 16:27:01
Fuldstændig rigtigt Christina. Du skal køle maden ned så den er 10 c. Og når du genopvarmer den så skal den bare altid være på 75. Når man først har lavet en ret ud af noget kød, så kan man fryse den ned flere gange så længe den kommer på i hvert fald 75 c. Det er super vigtigt. :).

  -   2010-07-01 10:03:53
Der står følgende på Fødevarestyrelsens hjemmeside, når man søger på 'Persille': "Ja, du kan godt genopvarme retter med spinat, hvis retten har været køligt hurtigt ned, og du gennemvarmer retten ordentligt. På spinat og andre bladgrønsager som grønkål og persille kan der være jord og jordbakterier, selvom du har vasket grønsagerne grundigt. Bakterierne kan danne nitrit i maden, hvis man ikke køler den varme mad hurtigt ned eller ikke varmer den ordentligt igennem. Hvis du laver større portioner mad med spinat, grønkål eller persille, bør du derfor tage den portion, der skal gemmes, fra og sætte den hurtigt i køleskabet, så den ikke står og køler langsomt af på køkkenbordet. Ved genopvarmning skal du sørge for, at retten bliver ordentligt gennemvarm. Ellers kan maden komme til at indeholde betydelige mængder nitrit."

  -   2010-03-24 09:56:47
Den var rigtig god, fordi det var smagte godt! (:

  -   2009-09-29 15:02:19
Groft hakket auberginer kan jeg anbefale man putter i. ca. 1x1 cm. En moussaka uden hvidløg er uspiselig;) hehe

  -   2009-09-24 16:14:30
Jeg vil bare sige at fødevarestyrelsen er helt uenig. Jeg kan se at siden også er pillet af på forbrug.dk. Så persille og andet bladgrønt skal stadig tilberedes til den ene dag, hvor det skal bruges.

  -   2007-09-27 15:40:37
Kanon opskrift - nøøøj det smagte godt

  -   2007-09-13 08:45:30
Der kan jo godt bruges andre krydderurter sammen med persillen, basillikum og oregano passer fint til.

  -   2007-05-05 20:53:51
Jeg droppede persillen og puttede istedet alverdens andre krydderi i! Kan kun sige at retten er SUPER...