Imam Bayildi (Imanen der besvimede)

Imam Bayildi (Imanen der besvimede), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
4 auberginer
 nogle få hvidløg
4 tomater
2 løg
2 spsk.olivenolie
 peber
 salt
 paprika
1 knsp.Kanel
0.5 citron saften heraf
1 tsk.sukker
1 spsk.finthakkede hasselnødder
1 spsk.rosiner
 
Opskrift:
Skræl auberginerne på langs i striber. Lav nogle indsnit i de striber, hvor skallen er fjernet, og kom små stykker hvidløg i. Læg auberginerne i kogende vand i 3 minutter, skyl dem under den kolde hane. Skær dem op på langs men ikke helt igennem. Skold og flå tomaterne, og skær dem i skiver, hak løget og noget mere hvidløg. Steg dette let i varm olie, rør i det med en træske, indtil man har en tyk rød masse, lad noget af væden koge af. Tilsæt peber salt, paprika, sukker, kanel og citronsaft, og lad det småkoge lidt. Fyld noget af blandingen i de åbnede auberginer, og anbring dem i et ildfast fad. Lav en sauce af den tiloversblevne tomatblanding ved at komme lidt vand i tillige med de udblødte rosiner og de hakkede hasselnødder. Hæld saucen over auberginerne, og lad retten småstege på en asbestplade eller i ovnen ved svag varme i ca. 15 minutter, indtil auberginerne er møre.

Tips:

Traditionen siger at denne rets navn skyldes en Iman (muhammedansk præst), der var en stor gourmet. Han blev så betaget af duften fra denne ret, at han besvimede. Onde tunger holder imidlertid på at præsten besvimede ikke på grund af den herlige duft, men på grund af den overvældende lugt af hvidløg.

Imam bayildi spises sædvanligvis kold med brød til. Det er en meget forfriskende ret på varme tyrkiske sommerdage.





karakterer:
Opskriften er vist 19206 gange,
og udskrevet 294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-04-10 19:27:43
Hvorfor kommer der kanel, rosiner, hvidløg, sukker og hasselnødder i? Det er ikke sådan jeg har lært at lave den. Jeg foreslår at man lærer det fra en Tyrker eller Kurder. Man kan lave den med hakket kød eller uden. Først skal auberginerne vente i saltet vand. Samtidig med at man gør sin sauce klar... også tager man sine auberginer og steger dem dernæst tager dem ud og putter sovsen på og putter dem i ovnen. Smager lækkert med ris og tzatziki 👌

  -   2016-07-16 16:32:01
Hvorfor er der ikke noget billede af retterne? Kun af dem andre brugere har set....

  -   2015-08-26 12:38:29
Historien hedder at en imam giftede sig med en kvinde, og fik 12 tønder olivenolie i gave. Kvinden lavede retten i 10 dage i træk til imamen, og efter de 10 dage var alt olien væk, og han besvimede. Pointen er at auberginerne skal koge i olivenolie indtil alt olien er absorberet ind i auberginen og der ikke kan optages mere. Kaldes også at den er mættet.

  -   2009-03-25 18:51:44
Den hedder "Preasten som besvimede"

  -   2008-03-07 15:36:38
dét er ikke sådan man laver den....

  -   2007-09-18 17:16:04
jeg undre mig over at du kalder dette ret for imam bayildi. hvad med at kalde den. Gamel ole besvimede?? et forslag...

  -   2007-04-04 22:12:57
Kunne det tænkte sig at man kune finde ud af hvormange personer det er til?