Safranhøne

Safranhøne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 høne
0.5 tsk.safran
2 tsk.salt pr. l. vand
5 Peberkorn, sorte
5 Peberkorn, hvide
1 laurbærblad
1 løg
2 gulerødder
 
 Sovs:
1.5 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
3 dl.hønsebouillon
0.5 dl.fløde
 salt
 hvid peber
0.25 tsk.safran
1 æggeblomme
 
 Tilbehør:
 Rispilav
500 g.tomater
 
Opskrift:
Læg hønen i en gryde og kom vand over, så det netop dækker. Kog suppen op, skum den og tilsæt herefter sort og hvid peberkorn, laurbærblad, det pillede delte løg og de istandgjorte gulerødder. Stød safran med den ene tsk. salt i en morter eller lignende og kom også dette i suppen. Smag endeligt til med salt. Lad suppen koge småt under låg et par timer, så er hønen mør, hvis den ikke er meget gammel.

Sovsen:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd op med hønsebouillon. Tilsæt fløden. Smag sovsen til med lidt peber, stød safranen sammen med lidt salt og kom det i sovsen. Lad den koge nogle minutter. Rør æggeblommen i, så snart den er gået af kog. Herefter må sovsen ikke koge igen.

Parter hønen, anbring den på et fad, eventuelt oven på rispilaven og hæld sovsen over. Fordel tomatbåde rundt omkring hønen og server straks.


karakterer:
Opskriften er vist 5705 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu