Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Safranhøne

Safranhøne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :



Ingredienser:
1 høne
0.5 tsk.safran
2 tsk.salt pr. l. vand
5 hele sorte peberkorn
5 hele hvide peberkorn
1 laurbærblad
1 løg
2 gulerødder
 
 Sovs:
1.5 spsk.smør
2 spsk.hvedemel
3 dl.hønsebouillon
0.5 dl.fløde
 salt
 hvid peber
0.25 tsk.safran
1 æggeblomme
 
 Tilbehør:
 Rispilav
500 g.tomater
 
Opskrift:
Læg hønen i en gryde og kom vand over, så det netop dækker. Kog suppen op, skum den og tilsæt herefter sort og hvid peberkorn, laurbærblad, det pillede delte løg og de istandgjorte gulerødder. Stød safran med den ene tsk. salt i en morter eller lignende og kom også dette i suppen. Smag endeligt til med salt. Lad suppen koge småt under låg et par timer, så er hønen mør, hvis den ikke er meget gammel.

Sovsen:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd op med hønsebouillon. Tilsæt fløden. Smag sovsen til med lidt peber, stød safranen sammen med lidt salt og kom det i sovsen. Lad den koge nogle minutter. Rør æggeblommen i, så snart den er gået af kog. Herefter må sovsen ikke koge igen.

Parter hønen, anbring den på et fad, eventuelt oven på rispilaven og hæld sovsen over. Fordel tomatbåde rundt omkring hønen og server straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 5289 gange,
og udskrevet 101 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu