Læg hønen i en gryde og kom vand over, så det netop dækker.
Kog suppen op, skum den og tilsæt herefter sort og hvid peberkorn, laurbærblad, det pillede delte løg og de istandgjorte gulerødder.
Stød safran med den ene tsk. salt i en morter eller lignende og kom også dette i suppen.
Smag endeligt til med salt.
Lad suppen koge småt under låg et par timer, så er hønen mør, hvis den ikke er meget gammel.
Sovsen:
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd op med hønsebouillon.
Tilsæt fløden.
Smag sovsen til med lidt peber, stød safranen sammen med lidt salt og kom det i sovsen.
Lad den koge nogle minutter.
Rør æggeblommen i, så snart den er gået af kog.
Herefter må sovsen ikke koge igen.
Parter hønen, anbring den på et fad, eventuelt oven på rispilaven og hæld sovsen over.
Fordel tomatbåde rundt omkring hønen og server straks.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 5415 gange, og udskrevet 108 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider