Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































IC pilav (Rispilav med lever)

IC pilav (Rispilav med lever), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammelever

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :



Ingredienser:
1.5 dl.langkornede ris
50 g.mandler eller pinjekerner
2 tomater
1 stor skive lammelever
0.5 dl.korender
0.5 dl.olivenolie
2 spsk.smør
3.5-4 dl.vand eller bouillon
 
Opskrift:
Kom risen i en skål og kom så meget lunkent vand ved, at det netop dækker. Lad risen stå sådan en time.

Befri leveren for hinder og skær den i tykke strimler. Skold og smut mandlerne, skyld korenderne. Varm et par spsk. olie op på en dyb pande eller flad kasserolle og rist mandlerne heri. Tag dem op, tilsæt mere olie og steg først leverstrimlerne lidt og herefter, sammen med dem korenderne.

Skold og flå tomaterne, hold dem et øjeblik i koghedt vand, så går det nemt, inden de deles og lægges ned til lever/korend-blandingen på panden. Kom mandlerne i groft snittede og herefter 3½-4 dl. vand eller bouillon. Lad det koge op og kom risen i, befriet for vand. Læg låg på og lad retten snurre for svag varme under låg, til vandet er kogt ind. Kom et par spsk. smør i og rør forsigtigt med en gaffel. Læg låg på igen og lad risen mørne i ovnen for svageste varme 50 grader C i endnu 20-25 minutter.

Rør igen let i rispilaven så risgrynene skiller ad og server straks.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7151 gange,
og udskrevet 127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu