Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Laksemousse med dildsauce

Laksemousse med dildsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : LakseFisk - Kogt laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : rose

Indsendt :


Laksemousse med dildsauce, billede 4 Laksemousse med dildsauce, billede 1 Laksemousse med dildsauce, billede 2 Laksemousse med dildsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mousse:
250 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
laurbærblade
Peberkorn, sorte
   
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
75 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
   
  Dildsauce:
100 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Moussen:
Start med at koge laksen 5-10 minutter i letsaltet vand, evt. med lidt laurbærblade og peberkorn, gem vandet og brug som fiskebouillon, kan koges ned eller spædes op så mængden passer og sigtes.

Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min. tages op og smeltes i vandbad. Laksen mikses i blender eller foodprocessor sammen med fiskebouillon, fløde og dild. Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.

Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af en randform. Laksemoussen fordeles i formen. Stilles i køleskab 4-5 timer.

Dildsauce:
Mayonnaise og creme fraiche røres sammen. Dild tilsættes og saucen smages til med salt og peber.

Tips:

(Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!)

Servering:
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad. Saucen serves til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (20 stemmer)

Opskriften er vist 126183 gange,
og udskrevet 4409 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9277 (2208 kcal)
KJ pr. Pers. 1546 (368 kcal)
Vægt ialt 901 gram
Vægt pr. Pers. 150 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1029 KJ (245 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 23.3 gram
Kulhydrat 1.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jens Bruun  -  2019-12-21 19:42:04
super lækker og nem at lave, jeg ville pynte med rejer og dild. den smager fremragende, kan også bruges til Nytår.

Inge Christensen  -  2018-10-25 19:44:25
Kan den fryses?

Marianne i Nice  -  2016-12-17 00:15:24
Er blevet en fast juleforret hernede i Nice dog sammen med foi gras , da min svigersoen ikke kan lide fisk, men saa er der jo mere til os andre - lol - til nytaar Oesters - Glaedelig Jul til alle

Camilla Hansen   -  2016-09-16 06:52:43
Hej vil høre om den kan fryses så man kan lave den i forvejen ?

  -  2016-05-10 15:21:04
Hej er den fryseegnet?

Marianne i Nice  -  2012-12-22 13:08:33
Bruger røget ørred istedet for laks, det er billigere og smager fuldkommen ens. Dejlig forret - tak for den :)

helan  -  2010-10-26 09:05:34
Annette Fantastisk. Havde familien (11 pers. mell. 3 - 65 år) til prøvesmagning. Alle, selv de mindste, gav topkarakter. Skal have 12 gæster til middag, og vil servere denne forret. Kan jeg lave laksemousseen i forvejen og fryse den ned?

Pia  -  2010-01-05 12:14:43
En rigtig lækker forret. For at den skal slippe formen let, lagede jeg forinden et lag smal alufolie i, så er den nem at få ud ag formen og slipper moussen let.

LJC  -  2009-10-09 17:38:06
Superlækker forret, den er frisk og giver anledning til at spise mere. Den er også velegnet til en let sommerret. Jeg lavede den i en randform med hele skiver røget laks i bunden og mussen ovenpå. Da retten var klar til at komme på fad, fyldte jeg rejer i hullet og pyntede af med aspages,tomat, citron og dild. Jeg anvendte knap så meget mayonaise men mere cremefraice i dilddressingen. Denne ret kan varm anbefales.

Mie  -  2006-12-19 20:33:05
Den opskrift er helt suveræn, jeg havde den med som forret til en julefrokost og folk elskede den. Dog tlnkte jeg med dressingen, at den måske smager lidt for meget af mayonaise, så forholdet mellem creme fraise og mayonaise kunne evt. ændres.