Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette

Kalkunlår stegt med æbler og broccoli med dild- og agurkevinaigrette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Broccolien:
300 g.broccoli befriet for stok i mundrette stykker
0.5 agurk uden kerner
1 spsk.(provence)sennep
2 spsk.finthakket dild
2 tsk.olie
1 spsk.eddike eller citronsaft
1 tsk.sukker
1 tsk.reven løg eller en knivspids presset hvidløg
 salt
 lidtpeber fra kværn
 
 Kalkunen:
1 kalkunlår uden skind
2 løg i strimler
 timian
2 æbler skåret i både og uden kernehus
2 tsk.olie
5 dl.vand eller fond
1-2 spsk.maizenamel udrørt i koldt vand
 
Opskrift:
Broccolien:
Læg broccolien i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå 20 min. Blend, resten af grøntsagerne og smag til med sennep, sukker, salt, peber, dild og eddike. Lad broccolien afdryppe helt, vend vinaigretten i og lad den trække mens resten af måltidet tilberedes. Pynt med dild.

Kalkunen:
Brun låret i olien, lige inden det er brunet færdigt hældes løg og timian ved. Sauter det til bliver glasklart i farven og hæld æblerne ved til sidst. Hæld vand, vin eller fond ved og lad retten simre 1 times tid med låg på. Tilsæt evt. mere væde. Lad retten simre uden låg det sidste kvarter og smag saucen til med salt, peber og måske en knivspids sukker. Server 270g af kalkunkødet, hvis der er noget tilbage kan det gemmes til pålæg eller i fryseren til en anden god gang.

Kartofler eller ris:
Server 5 kogte eller ovnbagte kartofler på str. med æg til eller 70g ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 17780 gange,
og udskrevet 346 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu