Cantonesisk citronkylling

Cantonesisk citronkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Manfredi

Indsendt :      Red :
Cantonesisk citronkylling, billede 4 Cantonesisk citronkylling, billede 1 Cantonesisk citronkylling, billede 2 Cantonesisk citronkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kyllingefilet (kyllingebryst)
1 let pisket æggeblomme
1 spsk.vand
2 tsk.sojasauce
2 tsk.sherry
3 tsk.maizena
60 g.ekstra maizena
2.5 spsk.hvedemel
 olie til dybstegning (IKKE olivenolie)
 
 Citronsauce:
3 dl.citronsaft
1.5 dl.vand
6 spsk.sukker
3 spsk.sherry
6 tsk.maizena (eller hvid sovsejævner)
3 spsk.ekstra vand
 meget finthakkede forårsløg
 
 Jasmin ris
 
Opskrift:
Skær kyllingekødet i lange strimler, ca.1cm brede og sæt det til side. Bland æggeblommen, vand, soja, sherry og maizena i en lille skål og rør til det er helt glat. Hæld æggeblandingen over kyllingen (i en plasticpose) og bland det godt. Sæt det til side i ca. 10 minutter.

Bland det ekstra maizenamel og hvedemel sammen. Vend kyllingestykkerne i melet, så de er helt dækkede, og ryst overflødig mel af. Læg kyllingestykkerne i et enkelt lag på en tallerken til de skal steges.

Varm olien op til dybstegningen i wok eller på pande. Det er varmt nok, når en brødterning bliver brun på 30 sek. Læg forsigtigt ca. 8 stk. kylling i olien og steg, til de er gyldenbrune. Tag kyllingestykkerne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Gentag med de resterende stykker. Lad kyllingestykkerne stå, mens saucen forberedes.

Citronsauce:
Bland citronsaft, vand og sukker og sherry i en lille gryde. Lad det koge ved mellemvarme og rør rundt, til sukkeret er opløst. Rør maizena sammen med den ekstra spsk. vand, til det er glat; kom det i citronsaftblandingen og rør hele tiden, til saucen koger og bliver tyk. Sæt saucen væk.

Varm olien kraftigt op igen i wokken lige før servering; læg alle kyllingestykkerne i og steg i 2 min, til de er meget sprøde og gyldenbrune. Tag stykkerne op med en hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle. Læg kyllingestykkerne på et serveringsfad, stænk sauce over, drys med forårsløg og servér straks til risene.

Tips:

Den første stegning kan gøres adskillige timer før.

karakterer:
Opskriften er vist 25690 gange,
og udskrevet 288 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-14 16:38:11
Smager fantastisk!

  -   2011-01-29 18:53:48
På en nylig rejse i Hong Kong fik jeg, på en meget lokal restaurant, serveret en kylling som minder meget om denne opskrift. Den smagte himmelsk! Jeg har nu prøvet denne opskrift og ved at tilføje en del citronolie kan den nok ikke komme meget tættere på min oplevelse i Hong Kong. Jeg stegte i palmin.