Bagt auberginesandwich med asparges

Bagt auberginesandwich med asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2 auberginer
1 spsk.olivenolie
150 g.grønne asparges
50 g.smør
40 g.finthakket forårsløg
60 g.hvedemel
2.5 dl.mælk
3 spsk.revet Pecorino
1 spsk.citronsaft
 salt
 friskkværnet sort peber
1 æggeblomme
 
 Soufflé-låg:
1 æggehvide
3 spsk.revet Pecorino
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 200 grader.

Beklæd en bageplade med bagepapir. skær hver af auberginerne i 6 skiver på langs. Drys dem med salt og sæt dem til side i 30 min.

Skyl dem derefter i koldt vand og dup dem tørre med køkkenrulle eller et viskestykke. Læg aubergineskiverne på grillristen og pensl dem med olie. Bag dem lysebrune på hver side, ca. 5 min. Læg dem på køkkenrulle.

Gør aspargeserne i stand, skær evt. den træede ende af. Damp dem kort i en lille smule vand i en gryde eller i mikrobølgeovnen.

Skær 6 asparges i 5 cm lange stykker og stil dem til side. De resterende asparges hakkes fint. Sauter forårsløgene i smør ved middel varme. Tilsæt melet og rør grundigt. Mælken tilsættes gradvist, mens der røres i saucen. Kog den igennem ved lav varme 3-4 min til den er jævn og blank. tilsæt ost, citronsaft, salt, peber, æggeblomme og hakket asparges. rør rundt og tag saucen af blusset.

Læg 6 aubergineskiver på bagepladen og fordel aspargesstuvningen ligeligt på de 6 skiver. Læg de øvrige 6 skiver på som låg.

Soufflélåg:
Pisk æggehviden helt stiv med håndmixer og fordel den piskede æggehvide ligeligt over auberginesandwicherne. Drysses med ost og pyntes med aspargesstykker. Bages i 15 min til osten er smeltet og æggehvidelåget er fast.

Tips:

Forberedelsestid i alt: 45 min + 30 min hviletid
Tilberedning: 40 min

Pecorino er en hård italiensk ost fremstillet af fåremælk, af en særlig fårerace.


karakterer:
Opskriften er vist 10399 gange,
og udskrevet 163 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu