Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Hvedeknopper / Hveder

Hvedeknopper / Hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Hvedeknopper / Hveder, billede 4 Hvedeknopper / Hveder, billede 1 Hvedeknopper / Hveder, billede 2 Hvedeknopper / Hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35 grader C. Salt og sukker tilsættes. Ægget piskes let og blandes i dejen sammen med melet. Dejen æltes omhyggeligt, det er vigtigt, at der ikke tilsættes mere mel end absolut nødvendigt, hvis hvedeknopperne skal blive luftige.

Når dejen er blank og smidig, dækkes den med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter. Derefter slås dejen ned og formes til 6 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, der måler ca. 25 gange 20 cm. Det er vigtigt, at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.

For at hvedeknopperne skal blive særlig luftige forgår efterhævningen over damp. En stor gryde sættes over varmen, og når vandet begynder at dampe, sættes bradepanden med hvedeknopperne på gryden. Vandet skal ikke koge, får så danner hvedeknopperne skorpe i bunden, men blot holdes varmt; hvedeknopperne efterhæver således i 15 minutter, pensles med vand og sættes derefter i en 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.

Tips:

Hvedeknopperne flækkes og lægges på en bradepande og ristes ca. 10 minutter i en ovn ved 250 grader C, så bliver de til hveder. Hvederne flækkes endnu en gang, inden de smøres.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (18 stemmer)

Opskriften er vist 88626 gange,
og udskrevet 1680 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6654 (1584 kcal)
KJ pr. stk. 1109 (264 kcal)
Vægt ialt 780 gram
Vægt pr. stk. 130 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 853 KJ (203 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

bhus birkedal  -  2008-05-07 10:08:52
Som madmor for børnehuset vil jeg anbefale at der tilsættes den samme mængde fedtstof som der er gær i opskriften. Det giver hvedeknopperne et ekstra pift.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Dobelt portion passer til en lille bradepande.

P. Handberg  -  0000-00-00 00:00:00
Kom lidt kardemomme i sammen med salt og sukker, det giver det rigtige pift.