Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg

Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Pighvar - Pigvar

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg, billede 4 Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg, billede 1 Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg, billede 2 Hel braiseret pighvar med citron og hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.pighvar
5 dl.kalvefond
1 citron
2 dl.olivenolie
4 fedhvidløg
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Kryddertomater:
4 kryddertomater med topstilk
1 dl.olivenolie
1 fedhvidløg
0.5 dl.sherry-eller rødvinseddike
 rosmarin
 laurbær
1 skalotteløg
 
Opskrift:
Pighvar:
Læg den hele pighvar i et ildfast fad. Kalvefonden (brug evt. 1 oksekødsterning og 1/2 l vand) koges op og hældes over fisken (skal dække det meste af pighvaren). Tilsæt revet citronskal, saft af en halv citron samt 2 dl olivenolie.

Pighvaren stilles i ovnen i 20-25 min. afhængig af størrelse ved 190 grader C. alm. ovn. Lad gerne fisken trække i yderligere 10 min. Pil 4 fed hvidløg og bag dem i staniol med lidt salt og olivenolie. Bages sammen med pighvaren.

Lagen som er ved fisken kommes i en gryde og koges ind. Saucen smages til med de bagte hvidløg, som presses, lidt smør, salt og peber.

Kryddertomater:
Tomateren skæres med en spids kniv rundt om maven. Dyppes kort i kogende vand ca. 5 sek, og kommes i koldt vand. Lav en varm lage af 1 dl olie, eddike og krydderier ( 1 fed hvidløg, rosmarin, laurbærblad og et finthakket skalotteløg). Bunden af tomaterne befries for skind og den øverste del krænges op over stilken. Den varme lage hældes over og de trækker ca. 20 min. før servering. Gem evt. lagen til en god salatdressing.

Server retten med ovnbagte kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)

Opskriften er vist 37259 gange,
og udskrevet 1121 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig velsmagende. Dog lavede jeg bagte tomater som tilbehør. Himmelsk