Sesamkylling med kartoffel-ostefad

Sesamkylling med kartoffel-ostefad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1250 g.kartofler (ca. 1 kg skrællet vægt)
8 dl.letmælk
4 spsk.majsstivelse
1 tsk.salt
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
30 g.danablue (kan udelades eller erstattes af f.eks. grana eller anden reven ost)
1 stor friskslagtet eller optøet kylling
3 spsk.hvedemel
3 spsk.sesamfrø
2 tsk.salt
 
 Tilbehør:
 Traditionel argurkesalat grøn salat eller sprøde peberfrugter med vineddike
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver, og skyl dem. Rør mælken sammen med majsstivelse, og giv det et opkog sammen med salt, muskat og smuldret ost. Læg kartoffelskiverne lagvis i et ovnfast fad i et 3-4 cm tykt lag. Hæld mælkesovsen over. Stil fadet i en 200° varm ovn, og lad det stege ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre. Bland mel med sesam og salt. Del kyllingen i 4-6 stykker, og vend hvert stykke i melblandingen. Læg kyllingestykkerne på en rist, der er lagt hen over en lille bradepande, og stil dem ind ved siden kartoflerne i ca. 50 min.

Tips:

Sammen med kyllingen smager en salat godt, prøv f.eks. sprøde peberfrugter med vineddike. Kødstykkerne kan vendes i mælk, før de vendes i melblandingen (lav dobbelt portion), hvis du foretrækker en sprød skorpe. Kartoffelfadet kan også smages til med krydderurter, et løg eller andre grøntsager i stedet for osten.





karakterer:
Opskriften er vist 5723 gange,
og udskrevet 119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-03-19 18:29:50
Det er nødvendigt at pensle kyllinge stykkerne med olie, hvis sesamfrøene skal blive siddende på .