Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kyllingefrikadeller med champignonsauce

Kyllingefrikadeller med champignonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kyllingefrikadeller med champignonsauce, billede 4 Kyllingefrikadeller med champignonsauce, billede 1 Kyllingefrikadeller med champignonsauce, billede 2 Kyllingefrikadeller med champignonsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
4 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
1 spsk. Estragon. tørret
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Gorgonzola
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kyllingekød, brødkrumme uden skorpe, estragon, hakket løg og mayonnaise blades i en stor skål. Farsen formes til frikadeller.

En olien varmes på en stor pande. Steg frikadellerne for jævn varme 8 minutter på hver side.

Steges om nødvendigt ad flere omgange, så panden ikke er for fuld.

Tages op og holdes varme, mens saucen koges.

Sauce:
Smør smeltes på den samme pande. Svits finthakkede forårsløg og champignons i skiver under omrøring i 3 minutter for jævn varme, eller til de er bløde.

Tilsæt vin, fløde og gorgonzola. Simrer uden låg, til saucen er kogt ind og jævnet.

Serveres med pasta.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kyllingefrikadeller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (30 stemmer)

Opskriften er vist 94549 gange,
og udskrevet 1782 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13594 (3236 kcal)
KJ pr. Pers. 3398 (809 kcal)
Vægt ialt 1810 gram
Vægt pr. Pers. 452 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 751 KJ (178 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 13.7 gram
Kulhydrat 5.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Onkelhiphop   -  2018-06-13 22:48:21
Super gode, jeg manglede også estragon, men de smagte helt ok, sku snedigt med mayo,👍🏼

Line  -  2012-04-15 08:29:35
Lækre kyllingefrikadeller,også uden estragon. Lavede sovsen uden vin og ost og med ris til. Brugte madlavningsfløde istedet for piskefløde og den smagte fantastisk. Lynstegte rød peber, squash og broccoli som tilbehør.

isabell  -  2010-10-27 16:48:55
super god opskrift den er vildt lækker og sovsen er dejligt cremet, og kyllingefrikadellerne var de bedste jeg nogen sinde har smagt. Rigtig GOD !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kirsten  -  2009-03-18 23:42:20
Smager helt fantastisk. Kyllingen kan skiftes ud med kalkun og sovsen smager også udmærket uden gorgonzola, hvis man ikke er så glad for ost

monne  -  2009-02-23 10:51:05
kan man bruge fromage frais i stedet for mayonnaise?