Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Kyllingefrikadeller, billede 4 Kyllingefrikadeller, billede 1 Kyllingefrikadeller, billede 2 Kyllingefrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.75 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Flydende margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Kødet blandes med løg, mælk, salt, peber, æg, mel, presset hvidløg, hakket peberfrugt i små tern og hakket forårsløg.

Formes til frikadeller og steges i olie og flydende margarine 4-5 minutter på hver side.

Tips:

Tilsæt mælk lidt af gangen til tilpas konsistens. Bliver farsen for blød kan der tilsættes lidt ekstra mel.





Beskrivelse:

Opskrift på kyllingefrikadeller med grøntsager

Med denne kyllingefrikadelle opskrift får du helt sikkert en ny favorit i hjemmet. Opskriften egner sig perfekt til børnefamilier, og hvis der skulle blive frikadeller til overs, kan de nydes kolde, som en del af madpakken.

Frikadellens oprindelse

Frikadeller er faktisk ikke et dansk påfund, selvom de næsten anses for at være en nationalret. Hertil er kyllingefrikadeller en forholdsvis nyankommen fætter, som især har vundet indpas hos danskerne, som en lettere version af de elskede frikadeller med svinekød. I dag er kyllingefrikadeller særligt populære, fordi de kan laves i et hav af forskellige variationer med masser af krydderurter og smag. Men, hvis frikadellen ikke er dansk, hvor stammer den, og de gode kyllingefrikadeller, så fra?

Græsk pølsefars eller arabiske kødboller?

Faktisk er frikadellens sande oprindelse ukendt, men de første oplysninger om frikadellen er at finde i en romersk kogebog fra omkring Jesu fødsel ved gourmeten Apicius. I kogebogen findes opskrifter på pølser, som består af en fars, der blev stoppet i tarme - og det er denne fars, som også havnede på en pande for sig selv og dermed blev frikadellen født.

En anden sandsynlig kandidat til frikadellens ophav - herunder specielt kyllingefrikadellen - synes at være kofta. Kofta er en mellemøstlig ret, der består af ‘boller’ lavet af hakket oksekød, svinekød, lam eller kylling, som serveres sammen med ris, bulgur eller linser. Nogle historier går på, at det var kofta bollerne, som rejste af handelsruter fra den arabiske verden til Grækenland. Uanset ophav, så er frikadeller helt sikkert en klassisk dansk spise, der er kommet for at blive. Og hertil er kyllingefrikadellerne et lettere, men ligeså smagfuldt alternativ.

Kyllingefrikadeller - kalorier

Når du laver en frikadellefars med kyllingekød, ligger det samlede kalorieindhold på 101 kcal pr. 100 gram.

karakterer:
Opskriften er vist 513947 gange,
og udskrevet 6552 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (82 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4194 (998 kcal)
KJ pr. Pers. 1048 (249 kcal)
Vægt ialt 983 gram
Vægt pr. Pers. 245 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 426 KJ (101 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-21 20:31:06
Super gode - brugte persille og dild istedet for forårsløg. Brugte lidt kartoffelmel og havregryn istedet for hvedemel. Udelod mælk. Virkelig lækre!

  -   2016-11-07 14:31:20
Det er god og dejlig mad også smager rigtig godt.

  -   2012-12-16 17:23:44
Super dejlig ret :)

  -   2010-11-30 17:06:04
Dejlig nem ret- lækkert:D

  -   2010-11-02 17:42:14
Dem blir enda bedre om man bytter ut melk med 1,5 dl creme fraice. det er passelig med 2 ss mel i og man må røre allt sammen til det holder godt sammen.