Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kyllingefilet i hvidløgssauce

Kyllingefilet i hvidløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kyllingefilet i hvidløgssauce, billede 4 Kyllingefilet i hvidløgssauce, billede 1 Kyllingefilet i hvidløgssauce, billede 2 Kyllingefilet i hvidløgssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
2 tsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
2 tsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Til serveringen:
200 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Tænd for ovnens grill. Læg kyllingen på en rist eller i en bradepande. Pensl begge sider af kyllingefileterne med olivenolie. Grill kyllingefileterne 8-10 cm fra varmen til de er gennemstegte, ca. 10 min. Vend dem en gang.

Læg kyllingefileterne på et fad. Dæk med aluminiumsfolie og hold dem varme.

Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde ved jævn varme. Pisk melet i og steg afbagningen under omrøring til den er mørkt brun, ca. 4 min. Tilsæt bouillon og vineddike lidt ad gangen under omrøring. Bring det i kog ved jævn varme under omrøring. Tilsæt finthakket hvidløg og persille og giv det et opkog. Lad saucen simre 1 min. og smag til med salt og peber.

Hæld saucen over kyllingen og server med grønne ærter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 51874 gange,
og udskrevet 952 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4532 (1079 kcal)
KJ pr. Pers. 1133 (269 kcal)
Vægt ialt 1121 gram
Vægt pr. Pers. 280 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 404 KJ (96 kcal)
Protein 14.2 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Conny  -  2010-05-31 00:32:00
Til H. Jespersen. I skulle hellere have brugt kun almindelig god hvidvin, og måske?? - en lille bitte skavat eddike, jeg elsker retten men mest uden eddike.

H Jespersen  -  2007-08-22 18:52:42
Kødet er rigtig godt. Sovsen, er utrolig syrlig. Her opgav vi at spise den, Havde endda kun tilføjet halvdelen af den mængde hvidvinseddike som er anført i opskriften. Laver jeg den igen, så er det klart uden hvidvinseddike. Den er alt for dominant i smagen og ødelægger smagsoplevelsen ved det andet.