Skær kyllingen i 10 stykker. Opløs bouillonterningen i 1¼ liter vand. Skær skinken i terninger, rens og snit selleri, løg, skalotteløg og hvidløg i fine skiver. Opvarm smør og 1 spsk. olivenolie i en støbejernsgryde. Kom grøntsagsskiverne i og damp dem et øjeblik. Hæld risen over og lad dem blive gennemsigtige (de bør ikke tage farve). I mellemtiden brunes kyllingestykkerne i 1 spsk. olivenolie på en pande.
Hæld bouillonen over risen. Kom kyllingestykkerne, skinken, Cayennepeber, Tabasco, salt og peber, laurbærblad, timiankvist og hakket persille i gryden. Læg låg over og lad det koge 35 minutter ved lavt blus uden at røre i gryden. I mellemtiden bælges ærterne og aspargeshovederne afdryppes. Grøntsagerne blancheres i kogende vand og tilsættes retten 10 minutter før risen er færdig. Jambalayaen er klar, når al væden er absorberet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6690 gange, og udskrevet 105 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider