Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kransekage

Kransekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Kransekage, billede 4 Kransekage, billede 1 Kransekage, billede 2 Kransekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ren rå marcipan
400 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   
  Glasur:
1 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen.
Dejen skal være fast og ensartet.

Rul dejen til stænger ca. 2 cm tykke som skæres i stykker på 8 cm. 12 cm. 16 cm.o.s.v.
Form stængerne til kranse og bag dem i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 8-10 min.

Lad ringene blive helt kolde før de sprøjtes med glasur og sættes sammen til kransekagen.

Tips:

Kom evt. lidt smeltet chokolade mellem ringene til at holde kransekagerne sammen.

Denne portion, altså til 16 personer kan give 9 ringe og lidt overskydende masse som kan blandes op med lidt ekstra æggehvide og sprøjtes ud til kransekagekonfekt, enten direkte på plade eller i konfektforme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (268 stemmer)

Opskriften er vist 1256742 gange,
og udskrevet 35235 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 29462 (7014 kcal)
KJ pr. Pers. 1841 (438 kcal)
Vægt ialt 1632 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1804 KJ (429 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 64.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Solveig  -  2018-05-21 16:39:20
Jeg har et spørgsmål, kranserne blev meget fine og virkede til at være vel bagte, men hvorfår faldt den så sammen da jeg skulle lave tornet ? Jeg havde samlet den til fjerde eller femte så begynte den bare at falde til den ene side, er det pga. Flormelis ? Skal man heller bruge sukker ?

Nicky  -  2018-01-02 21:01:13
Glasuren blev for tynd, men det kan være min dosering. Efter noget mere flormelis, blev det den bedste kransekage jeg har smagt. Nougat som lim mellem ringene hjælp nok også :-)

Tine  -  2017-12-31 10:09:05
Meget nem opskrift 👍🏻😊 Havde 400 gr ren rå marcipan, så gangede det ned, så mængde af flormelis og æggehvider kom til st passe 😊🎉🎆🎇

Per  -  2017-12-31 10:07:22
der står 1.5 æggehvide ??? en æggehvide vejer 30 gram, dette kan du se hvis du holder musen over navnet på pc eller hvis du klikker på æggehvide på mobilen :)

CoR  -  2017-12-31 09:50:09
Hvor er det iriterende at der ikke står hvad mængde lggehviderne skal være. Især når man ikke er god til at bage.

Per  -  2017-12-31 07:35:28
Til Margo... Men er det ren rå marcipan du har brugt ???

Chelle83  -  2017-12-31 05:05:59
Dem der får en flydende masse, læser opskriften forkert. 2. år jeg bruger den og den er perfekt!

Margo  -  2017-12-31 00:04:37
Det blev til klat kager her 😭😭 og jeg har give mere marcipan end i opskriften 😭😭😭

Per  -  2017-12-30 16:56:42
Jeg tænker at der er brugt for meget æggehvide eller forkert marcipan hvis de flyder ud. Antal æggehvider er ikke antal bægere, da der er 1½ æggehvide i et bæger

Mette  -  2017-12-29 19:21:28
De flød så totalt ud. 1 kilo marcipan og lige til skraldespanden. Skod opskrift

bager   -  2017-12-27 17:14:29
god opskrift

Marie Emelie   -  2017-12-20 17:55:30
Fuldstændig perfekt opskrift 😊 det er andet år i træk jeg benytter den, og den holder? Både med og uden nougat eller pistage 🎄

Lba  -  2016-12-31 12:19:05
Den flyder jo ud...alt for meget æggehvide, vil jeg tro. Måtte ihvertfald skynde mig at ende min mand i byen efter ny marcipan... For det makværk kan man ikke tage med ud til andre Fik anden opskrift, hvor der til 300gr. Marcipan, skulle bruges 150 gr. Flourmelis og 25 gr æggehvide

Kathe  -  2016-12-30 12:18:54
Jeg er i gang med at lave kransekage nu, men jeg er meget i tvivl om mængderne. Jeg har 500g ren marcipan og til det skal jeg bruge 200g flormelis og hvor meget æg? Jeg har købt pasteuriseret æg hvor der i et bæger er 1,5 æggehvide

Alice  -  2016-11-12 11:49:41
Jeg har købt PERSIPAN ROHMASSE i Tyskland. Kan det bruges til kransekage ?????

Kirsten  -  2016-06-18 08:51:11
Jeg skal bage kransekage. Tænker op at bruge teflonforme. Skal de smøres med noget for at slippe og SKAL de fryses inden de tages ud af formen

Anette  -  2016-01-16 19:21:59
Super god opskrift :-)

Peter  -  2016-01-04 22:46:17
Hvordan bruger man kranse kage forme har lige købt nogle gamle forme

Per  -  2016-01-01 01:14:48
Så kan det jo tænkes at der er brugt 1.5 bæger æggehvide i stedet for 1.5 æggehvide??

Ulla  -  2015-12-31 19:24:56
Brugte Odense ren rå marcipan m 63 % mandler. Lignede klatkager med hul i midten.

Regitze  -  2015-12-31 12:04:40
Hvis kransene flyder sammen har man brugt kransekagemasse eller dessertmarcipan eller noget andet end ren rå marcipan... så sker det... mht nougat i kagerne, rul stænger i ca 3-4 cm tykkelse, rul dem ud til ca 7 cm flade stykker, læg nougatstænger på 1x1 cm i midten og fold kanterne op om nougaten... glat toppen så man ikke kan se samlingen... tag evt lidt vand på fingrene, så forsvinder samlingen helt sørg for at den er HELT kold inden i serverer den... ellers smager det ret skægt med blød nougat inden i :)

Per  -  2015-12-31 11:04:24
Til dig hvor kransene flyder sammen. Jeg tror du har brugt en anden marcipan end Ren rå marcipan, altså med mindre end 63% mandler.

  -  2015-12-31 10:32:39
Alt for meget sukker! Kransene flød sammen under bagningen. Man bør reducere sukkermængden til halvdelen.

mor  -  2015-12-30 17:10:11
Supet nem alt lave. Havde små hjælper på 4 og 7 år og de kunne nemt blande og lave forskellige kager som de bagefter pyntet med glasur i flere farver. (Kun flormelis, frugtfarve og vand) Jeg lavede ring til en 8 høj kage. Så den kan det hele og så er smagen virkelig god

Helle Z  -  2015-12-29 22:07:00
Verdens bedste og nemmeste kransekage !

Per  -  2015-12-29 16:29:26
Æggehviderne er til konsistens, og hun putter flere æggehvider i pga. hun vil have mere sukker i, men jeg vil også tro at kransekagerne bliver meget søde så.

Pernille  -  2015-12-29 13:36:24
Jeg skal i gang med at lave hjemmelavet kransekage for første gang. Jeg har fundet en anden opskrift på nettet hvor der skal bruges ligeså meget marcipan, men der kan jeg se at hun bruger dobbelt op på æggehvide end hvad denne opskrift siger. Hvad gør æggehviden ved dejen siden at hun bruger det dobbelte i den samme mængde marcipan og næsten det dobbelte gram flormelis?

  -  2014-12-31 01:32:11
Det er den bedste opskrift jeg endnu har prøvet

Konditor Curtis  -  2014-04-28 00:49:44
Jeg er træt af, at når man læser andres kommentarer, er der altid et par stykker, der vil komme alt muligt i opskriften! de kommenterer på!!! Men appelsinsaft i sprøjteglasuren, og anis i massenKon er sgu det værste vrøvl jeg har læst.

nlt  -  2014-03-12 16:33:40
Hej. Kan man fryse kransekagen?

Karina  -  2013-12-29 21:52:13
jeg er edderspændt - nu er kransekagedejen i køleskabet. Kom kun 100 g flormelis, 400 g. rå marcipan 1 æggehvide og ca. 150 g grovhakket mandelmel. Jeg vil lave dem som kager, dyppe enderne i chokolade og komme nougat indeni - har nogen erfaring med nougat indeni?

Lamse  -  2013-12-29 18:21:20
Når man laver glasuren behøver man så og bruge æggehvider?? Kan man ikke bar bruge vand som man plejer til glasur??

Ella  -  2013-01-02 14:19:37
Ser ud til at glasuren er knækket for dig, da du tog den af bagepapiret.

Børne-konditoren  -  2013-01-02 14:17:19
Skal huske jer på, at i ikke skal klippe hullet ret stort. Som Mette Blomsterberg siger, man kan altid klippe mere af, men ikke mindre!

Klaudia  -  2012-12-31 04:37:25
Fantastisk opskrift!!! Jeg har lavet min første kransekage og det var en succes!!! Glæder mig allerede til næste gang! :)

  -  2012-12-30 21:12:02
Jeg skal for første gang lave krænsekage til i morgen, og har lavet dejen men efter at have læst mange af de kommentarer er jeg blevet i tvivl om man behøves at fryse ringene, eller man godt kan lade være? - Nogle der har erfaring med at lave krænsekage, der evt kan hjælpe?

  -  2012-12-30 13:13:20
Jeg elsker kranse kage og det lyder helt underligt når jeg aldrig har prøvet og lave det før men denne opskrift er så GOD

Hanne (Djursland)  -  2012-12-30 12:52:32
Jeg laver det altid med rørsukker i stedet for alm. sukker.......så smager det som det man køber.

Tobias  -  2012-12-28 22:21:56
Super god

Hanne  -  2012-09-29 12:11:00
Har efterhånden lavet flere kransekager og altid brugt denne opskrift uden at ændre noget som helst, bortset fra at jeg ikke bruger chokolade til at sætte den sammen med, men bare glasur. En rigtig god kransekage som familie og venner er vilde med :-)

martin  -  2012-05-10 15:28:53
en god grund opskrift, det kan også varmt anbefales at tilsætte 200gr fint hakket valnødder.

Frk. Mejlvang  -  2011-12-31 13:23:50
Ang flormelis i kransekage - så jo, der skal bruges flormelis frem for alm sukker - det gør både Mette Blomsterberg og min morfar som er gammel bager også - det bliver hurtigere "smeltet" ind i massen - så bare kom igang - lækker kage :)

Marina  -  2011-12-30 11:16:37
Flour melis alm sukker eller økologisk rørsukker det er en smagssag,, Jeg bruger enten Flour melis eller økologisk rørsukker, nogle år blander jeg de 2 sukker arter sammen og det bliver en flot resultat hvergang.. Rigtig Godt Nytår til Jer .. :) :)

Jeannette  -  2011-12-29 00:34:30
Angående forme til kransekage. Jeg har selv prøvet det. Selv om det hedder slip let, så er det ikke til at bage i, kun til at forme ringene efter. Snyd vil man nok mene men sådan er det. Lad være med at forsøge med mel, smør og olie, det er ikke sådan de bruges. God arbejdslyst-

raj22  -  2011-12-26 00:21:44
Jeg har brugt kransekageforme mange gange, der er nemt at få kagerne ud af formen hvis man fryser ringene i formen og vrider formen mens den er dybfrossen.

Gitte Nielsen  -  2011-12-17 12:11:20
Den er rigtig god. Vi har prøvet. Det er en der kan befales til ander..:D

  -  2011-12-04 17:16:53
Husk at bage på to plader, ellers bliver de brændte i bunden.

Lars  -  2011-05-10 17:45:59
Bedste og nemmeste kransekage som jeg har lavet.

Christina  -  2011-01-03 20:02:00
SUPER GOD - mega nem at lave :o)

christoffer holst  -  2010-12-31 12:22:24
skal de ikke have noget så den kan sede fast ??????????

  -  2010-12-30 19:31:22
Fantastisk opskrift, bruger den på 5. år nu og den er altid et hit :)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her