Kransekage

Kransekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Kransekage, billede 4 Kransekage, billede 1 Kransekage, billede 2 Kransekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Ren rå marcipan
400 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
  Glasur:
1 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
0.5 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Marcipan, flormelis og æggehvide (antal ikke bæger) æltes godt sammen.
Dejen skal være fast og ensartet.

Rul dejen til stænger ca. 2 cm tykke som skæres i stykker på 8 cm. 12 cm. 16 cm. osv.
Form stængerne til kranse og bag dem i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 8-10 min. Bag gerne kransekagerne på 2 bageplader oven på hinanden.

Lad ringene blive helt kolde før de sprøjtes med glasur og sættes sammen til kransekagen.

Glasur:
Æggehvide, eddike og flormelis røres samen, er glasuren for tynd så tilsæt lidt mere flormelis.

Tips:

Kom evt. lidt smeltet chokolade mellem ringene til at holde kransekagerne sammen.

Denne portion, altså til 16 personer kan give 9 ringe og lidt overskydende masse som kan blandes op med lidt ekstra æggehvide og sprøjtes ud til kransekagekonfekt, enten direkte på plade eller i konfektforme.

Mange spørger til kransekageforme.
Disse smøres og drysses med rasp for ikke at hænge fast.


karakterer:
Opskriften er vist 1407935 gange,
og udskrevet 36061 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (285 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29476 (7018 kcal)
KJ pr. Pers. 1842 (438 kcal)
Vægt ialt 1640 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1797 KJ (427 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 16.2 gram
Kulhydrat 64.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-12-22 15:05:58
Kransene skal have lidt farve på siderne også, ikke kun lige spidserne.

Solveig  -  2018-05-21 16:39:20
Jeg har et spørgsmål, kranserne blev meget fine og virkede til at være vel bagte, men hvorfår faldt den så sammen da jeg skulle lave tornet ? Jeg havde samlet den til fjerde eller femte så begynte den bare at falde til den ene side, er det pga. Flormelis ? Skal man heller bruge sukker ?

Tine  -  2017-12-31 10:09:05
Meget nem opskrift 👍🏻😊 Havde 400 gr ren rå marcipan, så gangede det ned, så mængde af flormelis og æggehvider kom til st passe 😊🎉🎆🎇

bager   -  2017-12-27 17:14:29
god opskrift

Marie Emelie   -  2017-12-20 17:55:30
Fuldstændig perfekt opskrift 😊 det er andet år i træk jeg benytter den, og den holder? Både med og uden nougat eller pistage 🎄

Kathe  -  2016-12-30 12:18:54
Jeg er i gang med at lave kransekage nu, men jeg er meget i tvivl om mængderne. Jeg har 500g ren marcipan og til det skal jeg bruge 200g flormelis og hvor meget æg? Jeg har købt pasteuriseret æg hvor der i et bæger er 1,5 æggehvide

Alice  -  2016-11-12 11:49:41
Jeg har købt PERSIPAN ROHMASSE i Tyskland. Kan det bruges til kransekage ?????

Kirsten  -  2016-06-18 08:51:11
Jeg skal bage kransekage. Tænker op at bruge teflonforme. Skal de smøres med noget for at slippe og SKAL de fryses inden de tages ud af formen

Anette  -  2016-01-16 19:21:59
Super god opskrift :-)

Peter  -  2016-01-04 22:46:17
Hvordan bruger man kranse kage forme har lige købt nogle gamle forme

Per  -  2016-01-01 01:14:48
Så kan det jo tænkes at der er brugt 1.5 bæger æggehvide i stedet for 1.5 æggehvide??

Ulla  -  2015-12-31 19:24:56
Brugte Odense ren rå marcipan m 63 % mandler. Lignede klatkager med hul i midten.

Regitze  -  2015-12-31 12:04:40
Hvis kransene flyder sammen har man brugt kransekagemasse eller dessertmarcipan eller noget andet end ren rå marcipan... så sker det... mht nougat i kagerne, rul stænger i ca 3-4 cm tykkelse, rul dem ud til ca 7 cm flade stykker, læg nougatstænger på 1x1 cm i midten og fold kanterne op om nougaten... glat toppen så man ikke kan se samlingen... tag evt lidt vand på fingrene, så forsvinder samlingen helt sørg for at den er HELT kold inden i serverer den... ellers smager det ret skægt med blød nougat inden i :)

Per  -  2015-12-31 11:04:24
Til dig hvor kransene flyder sammen. Jeg tror du har brugt en anden marcipan end Ren rå marcipan, altså med mindre end 63% mandler.

  -  2015-12-31 10:32:39
Alt for meget sukker! Kransene flød sammen under bagningen. Man bør reducere sukkermængden til halvdelen.

mor  -  2015-12-30 17:10:11
Supet nem alt lave. Havde små hjælper på 4 og 7 år og de kunne nemt blande og lave forskellige kager som de bagefter pyntet med glasur i flere farver. (Kun flormelis, frugtfarve og vand) Jeg lavede ring til en 8 høj kage. Så den kan det hele og så er smagen virkelig god

Helle Z  -  2015-12-29 22:07:00
Verdens bedste og nemmeste kransekage !

Per  -  2015-12-29 16:29:26
Æggehviderne er til konsistens, og hun putter flere æggehvider i pga. hun vil have mere sukker i, men jeg vil også tro at kransekagerne bliver meget søde så.

Pernille  -  2015-12-29 13:36:24
Jeg skal i gang med at lave hjemmelavet kransekage for første gang. Jeg har fundet en anden opskrift på nettet hvor der skal bruges ligeså meget marcipan, men der kan jeg se at hun bruger dobbelt op på æggehvide end hvad denne opskrift siger. Hvad gør æggehviden ved dejen siden at hun bruger det dobbelte i den samme mængde marcipan og næsten det dobbelte gram flormelis?

  -  2014-12-31 01:32:11
Det er den bedste opskrift jeg endnu har prøvet

nlt  -  2014-03-12 16:33:40
Hej. Kan man fryse kransekagen?

Karina  -  2013-12-29 21:52:13
jeg er edderspændt - nu er kransekagedejen i køleskabet. Kom kun 100 g flormelis, 400 g. rå marcipan 1 æggehvide og ca. 150 g grovhakket mandelmel. Jeg vil lave dem som kager, dyppe enderne i chokolade og komme nougat indeni - har nogen erfaring med nougat indeni?

Lamse  -  2013-12-29 18:21:20
Når man laver glasuren behøver man så og bruge æggehvider?? Kan man ikke bar bruge vand som man plejer til glasur??

Klaudia  -  2012-12-31 04:37:25
Fantastisk opskrift!!! Jeg har lavet min første kransekage og det var en succes!!! Glæder mig allerede til næste gang! :)

  -  2012-12-30 21:12:02
Jeg skal for første gang lave krænsekage til i morgen, og har lavet dejen men efter at have læst mange af de kommentarer er jeg blevet i tvivl om man behøves at fryse ringene, eller man godt kan lade være? - Nogle der har erfaring med at lave krænsekage, der evt kan hjælpe?

  -  2012-12-30 13:13:20
Jeg elsker kranse kage og det lyder helt underligt når jeg aldrig har prøvet og lave det før men denne opskrift er så GOD

Hanne (Djursland)  -  2012-12-30 12:52:32
Jeg laver det altid med rørsukker i stedet for alm. sukker.......så smager det som det man køber.

Tobias  -  2012-12-28 22:21:56
Super god

Hanne  -  2012-09-29 12:11:00
Har efterhånden lavet flere kransekager og altid brugt denne opskrift uden at ændre noget som helst, bortset fra at jeg ikke bruger chokolade til at sætte den sammen med, men bare glasur. En rigtig god kransekage som familie og venner er vilde med :-)

martin  -  2012-05-10 15:28:53
en god grund opskrift, det kan også varmt anbefales at tilsætte 200gr fint hakket valnødder.

Frk. Mejlvang  -  2011-12-31 13:23:50
Ang flormelis i kransekage - så jo, der skal bruges flormelis frem for alm sukker - det gør både Mette Blomsterberg og min morfar som er gammel bager også - det bliver hurtigere "smeltet" ind i massen - så bare kom igang - lækker kage :)

Marina  -  2011-12-30 11:16:37
Flormelis alm sukker eller økologisk rørsukker det er en smagssag,, Jeg bruger enten Flormelis eller økologisk rørsukker, nogle år blander jeg de 2 sukker arter sammen og det bliver en flot resultat hvergang.. Rigtig Godt Nytår til Jer .. :) :)

Jeannette  -  2011-12-29 00:34:30
Angående forme til kransekage. Jeg har selv prøvet det. Selv om det hedder slip let, så er det ikke til at bage i, kun til at forme ringene efter. Snyd vil man nok mene men sådan er det. Lad være med at forsøge med mel, smør og olie, det er ikke sådan de bruges. God arbejdslyst-

raj22  -  2011-12-26 00:21:44
Jeg har brugt kransekageforme mange gange, der er nemt at få kagerne ud af formen hvis man fryser ringene i formen og vrider formen mens den er dybfrossen.

Gitte Nielsen  -  2011-12-17 12:11:20
Den er rigtig god. Vi har prøvet. Det er en der kan befales til ander..:D

Lars  -  2011-05-10 17:45:59
Bedste og nemmeste kransekage som jeg har lavet.

Christina  -  2011-01-03 20:02:00
SUPER GOD - mega nem at lave :o)

christoffer holst  -  2010-12-31 12:22:24
skal de ikke have noget så den kan sede fast ??????????

  -  2010-12-30 19:31:22
Fantastisk opskrift, bruger den på 5. år nu og den er altid et hit :)

Lene  -  2010-12-30 16:58:57
Jeg har i over 20 år købt kranse xx fra odense marcipan hos bageren. Derefter kan opskriften følges. Hos den gode gamle inspiration med det store assotiment kan der købes solide sprøjteposer og en trekantet tyl som giver den "rigtige" facon. når denne bruges er det vigtig at massen et temperet eller rørt varmt. Jeg tror det vigtigste er at lade kransekagen blive helt kold inden den forsøges tage den ud af formen. jeg samler aldrig min top med noget ekstra da den samles der hvor den skal serveres og alliugevel bæres forsigtig ;-)

Lene  -  2010-12-30 16:25:41
Smør kransekageformene med smør og drys rasp på, så hænger ringene ikke fast

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her