Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jægerens kyllingegryde

Jægerens kyllingegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Jægerens kyllingegryde, billede 4 Jægerens kyllingegryde, billede 1 Jægerens kyllingegryde, billede 2 Jægerens kyllingegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
400 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 laurbærblade
1.5 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Del kyllingen i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Lad olien blive varm og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tag dem op.

Svits det skivede løg og knuste hvidløgsfed i olien. Kom de skivede champignon i og lad dem svitse med. Tilsæt fintsnittet blegselleri og peberfrugter i tynde strimler og hæld tomaterne med væden ved. Lad det koge sammen 4-5 minutter.

Kom kyllingerne i og tilsæt laurbærblad, hvidvin og hønsebouillon. Lad retten snurre under låg i 45 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (23 stemmer)

Opskriften er vist 121605 gange,
og udskrevet 6096 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13424 (3196 kcal)
KJ pr. Pers. 3356 (799 kcal)
Vægt ialt 3920 gram
Vægt pr. Pers. 980 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hans Norge  -  2013-01-18 14:33:22
Til Tina: Det er nok samme tybe jæger, som lystfiskeren, der kommer hjem med røget ål og panerede fiskefiletter. Men til sagen Kan der ikke tilføjes et par knuste enebær, for ligesom at prøve at ramme lidt af den samme smagsstil som til rigtigt vildt ?

Miriam  -  2011-11-13 12:33:32
Prøvede den igår. Smagte dejlig. Jeg jævnede sovsen med Maizenamel. Brugte kyllingefilet istedet, så den blev mere fedtfattig. Og så er den let at lave, og den kan laves i forvejen.

Tina  -  2011-01-07 08:16:51
hvilken jæger kommer hjem med kyllinger????

Torben Nykøbing Sj  -  2010-03-03 01:01:59
Denne opskrift er en kanon-god-velsmagende variant af den gammeldags grydestegte kylling med plads til variationer i forhold til egne smagsløg. Retten fortjener mindst et 9-tal på skalaen op til 10.

Torben Nykøbing Sj  -  2010-03-03 00:55:37
En super-kanon opskrift på en velsmagende ret, som i øvrigt kan varieres efter behag ud fra denne grundopskrift. Fortjener en karakter tæt på 10 :-)

Gurli.  -  2010-02-18 15:47:25
Jeg tilføjede en spiseske stærk mongochutny da jeg ikke syntes det smagte af meget, men det blev rigtigt godt.

Gurli.  -  2010-02-15 15:32:54
Den lyder lækker det vil jeg prøve her til aften.