Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grillstegt kylling med oregano, citron og oliven

Grillstegt kylling med oregano, citron og oliven, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 landkylling eller hane på 2 kg
 
 Marinade:
2 spsk.ekstra jomfruolivenolie
2 spsk.tør hvidvin
6 store fed hvidløg knust
4-6 tsk.friske oreganoblade eller 2-3 tsk tørret oregano
 Lidt snittet rød peberfrugt eller hele små chili (evt. tørrede)
 
 Tilbehør:
 Friske oreganokviste
 Skallen af 1 citron skåret i tynde strimler julienne
12 sorte oliven
12 grønne oliven
 Lidt snittet rød peberfrugt eller hele små chili (evt. tørrede)
 Salt
 
Opskrift:
Skær kyllingen i 10 stykker. Bland ingredienserne til marinaden i en stor skål (ikke aluminium), inkl. Peberfrugt eller chili. Vend kyllingestykkerne godt i marinaden. Dæk til og stil skålen køleskabet i nogle timer eller natten over. Tag kyllingestykkerne ud af køleskabet 1 time før tilberedningen. Forvarm grillen i ovnen eller tænd trækulsgrillen. Grill kyllingestykkerne, først med skindsiden mod grillelement eller trækul på en grillrist eller over gloende kul. Grill kødet ca 20 min. Vend kyllingestykkerne og forsæt tilberedningen til der er gyldne på den anden side ca. 20 min. Kyllingestykkerne er færdige når der pibler klar kødsaft frem hvis man stikker i dem. Lår og overlår kræver lidt længere tid end bryststykkerne. Læg kyllingestykkerne på et fad og pynt med oreganokviste, citronskal, sorte og grønne oliven og peberfrugt eller chili. Lad retten hvile mindst 1/2 time for at saft og aroma kan fordele sig. Smag til med salt og peber og server ved stuetemperatur.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 12937 gange,
og udskrevet 159 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu