store stykker kyllingebryst med skind4 store stykker kyllingebryst med skind
50
g.
usaltet smør50 g. usaltet smør
1.5
dl.
piskefløde1.5 dl. piskefløde
3
store faste æbler ca. ½ kg3 store faste æbler ca. ½ kg
2
spsk.
rapsolie2 spsk. rapsolie
500
g.
pillede skalotteløg500 g. pillede skalotteløg
3
spsk.
calvados3 spsk. calvados
Opskrift:
Steg kyllingeen i halvdelen af smøret med skindsiden nedad ved høj varme i 3 min., til de er gyldent brune. Vend, og steg 3 min. på den anden side.
Tilsæt halvdelen af fløden og småkog kyllingen i 20 min., til de er gennemstegte.
Udkern æblerne og skær dem i både, men lad skrællen sidde på.
Steg skalotterne i olie i 10 min. ved middel varme på i en gryde. Tilsæt det resterende smør og æbler, og steg æblerne i 5 min., til de er gyldne.
Kom resten af fløden, calvados og halvdelen af æbleblandingen i gryden til kyllingerne, og giv det et hastigt opkog.
Anret og drys med resten af æbleblandingen. Servér med med en puré af selleri og kartoffel.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6104 gange, og udskrevet 88 gange.
Kommentarer
Conny - 2010-06-08 20:41:57 det har intet med karamelisering at gøre, men gør sådan her: smeldt sukker langsomt på panden/gryden, og vend eks. forkogte løg/rødløg som tørres i køkkenrulle i karameliseringen, og øs hele tiden det smeltede sukker over, indtil de er blevet varme igen. Hele løg/rødløg kan forkoges ca. 10-12 min. dagen før.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider