Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kyllingelår på Provence kartoffelbund

Kyllingelår på Provence kartoffelbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylingelår hele med rygben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kyllingelår på Provence kartoffelbund, billede 4 Kyllingelår på Provence kartoffelbund, billede 1 Kyllingelår på Provence kartoffelbund, billede 2 Kyllingelår på Provence kartoffelbund, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Hele kyllingelår med rygben 1 helt kyllingelår vejer ca. 375 gram, og heraf er ben ca. 43%
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 tsk. Rosmarin, frisk
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin.

Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar.

Strø hakket persille over og retten er serveringsklar.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 108459 gange,
og udskrevet 8297 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10280 (2447 kcal)
KJ pr. Pers. 2570 (611 kcal)
Vægt ialt 2640 gram
Vægt pr. Pers. 660 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 389 KJ (92 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bent  -  2017-03-02 10:19:18
Når kyllingestykkerne er dryppet med olie, så drys med lidt knust cornflakes, det giver et dejligt sprødt skind.

Shc  -  2016-02-27 16:01:49
Rigtig god ret. Godkendt af fruen.

Julie  -  2012-03-27 19:20:12
Må erklære mig enig med de tidligere; virkelig lækkert, og så er det super nemt! Skindet blev dejlig sprødt, uuuhm. Ved dog ikke hvor meget hvidløget gjorde, her blev det bare til sådan nogle "sorte klatter" ovenpå kyllingen.. PS. Lavede lidt flere kartofler end angivet, og det passede fint.

Stella  -  2011-08-30 10:30:27
Herlig ret, det er nemt med det hele i ovnen.

Søren  -  2010-11-07 19:51:49
VIRKELIG lækker mad. Kartoflerne laver vi også til mange andre retter.

  -  2010-09-08 17:21:18
Det ser lækkert ud