Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Cajunkrydrede kyllingelår med cashew-nøddedip og syltet salatagurk

Cajunkrydrede kyllingelår med cashew-nøddedip og syltet salatagurk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelår (diverse)

Oprindelsesland : Créole

CréoleIndsendt :



Ingredienser:
 Salt
 Peber
1 Chilipeber (lille udkernet og fintstrimlet)
1 spsk.Sojasauce (sød)
2 tsk.Ingefær tørret
1 Agurker
1 bdt.Forårsløg (fintstrimlede)
0.5 dl.Persille (storbladet grofthakket)
1 fedHvidløg (presset)
3 fedHvidløg
0.5 dl.Korianderblade (frisk grofthakket)
2 spsk.Sesamfrø (ristede)
1 dl.Sukker
1 tsk.Sesamolie
2 spsk.Olie
2 dl.Yoghurt
12 Kyllingelår
1.5 dl.Vand
 Cajunkrydderi
0.5 dl.Eddike
1 spsk.Honning
1 spsk.Limesaft
2 dl.Cashewnødder usaltede
 
Opskrift:
Cajunkrydrede kyllingelår: Skær nogle ordentlige snit på tværs af lårene og gnid dem med krydderierne. Mens lårene marineres, kan man forberede agurk og dip. Forvarm ovnen til 200 grader. Steg lårene smukt brune i en hed pande med olie. Sæt lårene ind i ovnen på mellemste ribbe i ca. 20 minutter.

Syltet agurk:
Skræl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i skrå, tynde skiver. Smelt sukker med lidt lunkent vand i en skål. Hæld derefter resten af vand, eddike, ristede sesamfrø, chilipeber, forårsløg og hvidløg i. Læg agurken i lagen og lad den lynsyltes. Smag til med salt og peber.

Dip:
Miks cashewnødder, sojasauce, ingefær, hvidløgsfed, sesamolie og honning i en foodprocessor til en halvgrov masse, dvs. den skal være cremet, men der skal stadig være stykker tilbage. Hæld blandingen i en skål og kom yoghurten i. Smag til med grofthakket koriander, persille, limesaft, salt og peber.

Servering:
Fordel agurken på tallerkenerne, uden at tage lagen med, og anret kyllingelårene på midten. Saucen serveres i små skåle på tallerkenerne, til at dyppe lårene i. Pynt det hele med koriander- eller persillekviste.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 14216 gange,
og udskrevet 292 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sue  -  2011-01-25 18:26:29
Virkelig lækker opskrift, og de syltede agurker bliver brugt i flæng til andre retter!! Mums!!