|
| | Salt Salt | | | Peber Peber | 1 | | Chilipeber (lille udkernet og fintstrimlet) 1 Chilipeber (lille udkernet og fintstrimlet) | 1 | spsk. | Sojasauce (sød) 1 spsk. Sojasauce (sød) | 2 | tsk. | Ingefær tørret 2 tsk. Ingefær tørret | 1 | | Agurker 1 Agurker | 1 | bdt. | Forårsløg (fintstrimlede) 1 bdt. Forårsløg (fintstrimlede) | 0.5 | dl. | Persille (storbladet grofthakket) 0.5 dl. Persille (storbladet grofthakket) | 1 | fed | Hvidløg (presset) 1 fed Hvidløg (presset) | 3 | fed | Hvidløg 3 fed Hvidløg | 0.5 | dl. | Korianderblade (frisk grofthakket) 0.5 dl. Korianderblade (frisk grofthakket) | 2 | spsk. | Sesamfrø (ristede) 2 spsk. Sesamfrø (ristede) | 1 | dl. | Sukker 1 dl. Sukker | 1 | tsk. | Sesamolie 1 tsk. Sesamolie | 2 | spsk. | Olie 2 spsk. Olie | 2 | dl. | Yoghurt 2 dl. Yoghurt | 12 | | Kyllingelår 12 Kyllingelår | 1.5 | dl. | Vand 1.5 dl. Vand | | | Cajunkrydderi Cajunkrydderi | 0.5 | dl. | Eddike 0.5 dl. Eddike | 1 | spsk. | Honning 1 spsk. Honning | 1 | spsk. | Limesaft 1 spsk. Limesaft | 2 | dl. | Cashewnødder usaltede 2 dl. Cashewnødder usaltede | | | |
| |
Cajunkrydrede kyllingelår: Skær nogle ordentlige snit på tværs af lårene og gnid dem med krydderierne. Mens lårene marineres, kan man forberede agurk og dip. Forvarm ovnen til 200 grader. Steg lårene smukt brune i en hed pande med olie. Sæt lårene ind i ovnen på mellemste ribbe i ca. 20 minutter.
Syltet agurk:
Skræl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i skrå, tynde skiver. Smelt sukker med lidt lunkent vand i en skål. Hæld derefter resten af vand, eddike, ristede sesamfrø, chilipeber, forårsløg og hvidløg i. Læg agurken i lagen og lad den lynsyltes. Smag til med salt og peber.
Dip:
Miks cashewnødder, sojasauce, ingefær, hvidløgsfed, sesamolie og honning i en foodprocessor til en halvgrov masse, dvs. den skal være cremet, men der skal stadig være stykker tilbage. Hæld blandingen i en skål og kom yoghurten i. Smag til med grofthakket koriander, persille, limesaft, salt og peber.
Servering:
Fordel agurken på tallerkenerne, uden at tage lagen med, og anret kyllingelårene på midten. Saucen serveres i små skåle på tallerkenerne, til at dyppe lårene i. Pynt det hele med koriander- eller persillekviste.
|