hakket fåre- eller oksekød750 g. hakket fåre- eller oksekød
5
dl.
yoghurt eller tykmælk5 dl. yoghurt eller tykmælk
5
æg5 æg
100
g.
hvedemel100 g. hvedemel
50
g.
fedt50 g. fedt
50
g.
smør eller margarine50 g. smør eller margarine
5
g.
kommen 5 g. kommen
salt salt
evt.
paprika evt. paprika
evt.
purløg evt. purløg
Opskrift:
Kødet, melet og 1 æg blandes og tilsættes herunder salt efter smag og formes til små kugler.
En bradepande smøres ind i fedt og strøs med mel, og bollerne lægges på.
Steges i tre kvarter i ovnen ved svag varme.
De resterende 4 æg røres ud med yoghurt eller tykmælk og kommen og hældes over kødbollerne, og stegningen fortsætter endnu et kvarter.
Kødbollerne serveres varme fra panden, men de smager også udmærket kolde.
Tips:
Ordet cufte er af arabisk oprindelse og betyder ”hakket” ”ituskåret”, og man benytter da også hakket kød til denne ret.
Cufte tilberedes på forskellige måder i de forskellige egne af Jugoslavien, men denne opskrift er fra Bosnien-Hercegovina.
I øvrigt stammer retten fra orienten og indgår i de andre Balkanlandes køkken.
Den tilberedes med forskellige ingredienser i Tyrkiet, de arabiske lande og i Iran, det sidste sted med bla. Gurkemeje, safran, korender, valnød og krydderiet sumak, som ikke kan fås i Danmark.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.4
(11 stemmer)
Opskriften er vist 17746 gange, og udskrevet 279 gange.
Kommentarer
Sanne - 2009-08-18 20:01:12 Hvor varm skal ovnen være og skal purløg og paprika i kødet eller oven på yoghurt´en
K - 2009-06-22 17:32:24 Sumak kan godt fås i Danmark - f.eks. i de forskellige bazarer.
Anette - 2008-08-19 12:56:27 Man kan sagtens få sumak i Danmark
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider