Hare (deles i ryg køller og forløb) 1 Hare (deles i ryg køller og forløb)
bacon / spæk bacon / spæk
4
dl.
Rødvin 4 dl. Rødvin
3
dl.
Fløde 3 dl. Fløde
Salt Salt
peber peber
Rosenpaprika Rosenpaprika
evt.
jævning evt. jævning
Opskrift:
Haren deles i ryg, køller og forløb.
Lægges i en mindre bradepande / fad, krydres med salt, peber.
Kødstykkerne dækkes med bacon / spæk
Brunes i en forvarmet ovn ( intervalgrill ) ca. 8-10 min ved 250 º C, derefter dæmpes
armen til 160 º C, der tilsættes rødvin i bradepanden / stegefadet.
Derefter steger haren videre i ca. 50 min, haren overhældes med skyen jævnligt under stegningen.
Mens haren trækker sies skyen over i en gryde, koges op med fløden. Smages til med
salt, peber og rosen paprika, kan evt. jævnes.
Anretning:
Bacon / spæk fjernes og haren skæres for. Løs fileterne langs med og så tæt på
rygraden som muligt, skær udefter under filerne så tæt på benet som muligt til filerne
er helt fri. Filerne skæres i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse og lægges tæt sammen
igen på benet, så ryggen ser hel ud. Køllerne deles i 3-4 stykker. Kødet fra forløbene
løsnes helt og lægges igen på benet.
Tilbehør:
Hertil anbefales vintergrøntsager samt ovnstegte kartofler med kastanjer og hvidløg.
Disse opskrifter forefindes under tilbehør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 13567 gange, og udskrevet 514 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider