Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hare på Arnes måde

Hare på Arnes måde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gnavere - Hare

Ukendt oprindelseslandKilde : Halfdan.dk

Indsendt :



Ingredienser:
1 stor hare eller to små (brug ryggen og køller resten koges der fond)
2-3 pakkerBacon
0.5-1 l.piskefløde
1-2 bdt.Bredbladet persille
1-2 Laurbær
5-8 Enebær
5-8 Peberkorn
1-2 bdt.Frisk timian
2-4 Rødløg
5 dl.fond kalve eller vildt
 evt.gorgonzola
 
Opskrift:
Kødet befris for hinder og finpudses. Ryg og køller lægges fra og resten af haren bruges til fond. I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne) lægges der en bund af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg. Kødet lægges på denne bund. Man krydder med salt og peber evt. knuste enebær, og kommer skiver af bacon over kødet så det dækker helt.

Kødet brunes ved 200°C i 10–15 min, og temperaturen sættes ned til 160°C. (i luftovn, ellers 180°C i gammeldags ovn). Der tilsættes fond i bradepanden, piskefløde hældes over kødet 2-3 gange under stegningen.. Samlet stegetid er ca. 50-60 min, Stegetiden er afhængig af hvor stor en hare man har med at gøre.

Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i ca. 10-15 min. Fonden sis og grøntsagerne kasseres. Piskefløden/fonden jævnes man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag og behag. saucen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft.

Tilbehør:
Saucen Ris / frisk pasta eller kartofler. Hertil passer rød salat og bønner i svøb meget fint.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)

Opskriften er vist 18022 gange,
og udskrevet 762 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jens  -  2010-12-04 09:15:51
Det er en rigtig god opskrift. Tag god tid til at pudse kødet for hinder. Hvis man, som mig, ikke har prøvet det før kan det godt tage lidt tid og det har forholdsvis stor betydning for oplevelsen. Godt med bacon på som med alt muligt andet ;-) Godt lavet Arne.

Michael  -  2007-01-29 10:12:38
Jeg havde aldrig lavet hare før, men den blev perfekt med denne opskrift