Smør eller olie til stegning Smør eller olie til stegning
Snacks: Snacks:
3
plader butterdej3 plader butterdej
3
spsk.
sorte oliven uden sten3 spsk. sorte oliven uden sten
1
fårefeta (50 - 100 gr.)1 fårefeta (50 - 100 gr.)
1
pk.
marinerede soltørrede tomater (kan købes færdige og klar til brug)1 pk. marinerede soltørrede tomater (kan købes færdige og klar til brug)
1
gl.
grillede artiskokker1 gl. grillede artiskokker
1
stk.
parmesanost1 stk. parmesanost
Bagepapir eller bagefolie Bagepapir eller bagefolie
Opskrift:
Dyrekødet befries for sener og hinder, krydres med salt og peber og steges i smør eller olie på en pande.
De skyllede aspargeskartoflerne koges i vand og salt - gerne med skrællen på.
Toppen skæres af fenniklerne, der herefter kvartes og koges møre i hønsebouillon. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver på skrå og dampes i ovn eller gryde sammen med hvide porrestykker på en 6-7 cm.
Fennikeltoppene skæres i små stykker. Svampene skæres i mundrette stykker (f.eks. kvarte, skiver eller tern). Fennikeltop og svampe steges med sammen med kødet. Stegningen kan evt. fortsættes i en 180 gr. varm ovn.
Når kødet er færdigstegt tages det af panden og hviler nogle minutter inden det skæres for. Svampene og fennikelstykkerne koges ind med piskefløde og tilsmages med salt, peber og tomatpasta.
Snacks:
De 2 butterdejsplader rulles en lille smule tyndere med en kagerulle. Oliven og fetaost blendes sammen og smøres på et stykke butterdej. Dette rulles sammen til en pølse og skæres i ca. 1/2 cm. tykke skiver, der lægges på en bageplade.
De soltørrede tomater blendes med de grillede artiskokker. Massen smøres på et stykke butterdej, der ligeledes rulles til en pølse, skæres i skiver og lægges på bagepladen. Husk bagepapir eller bagefolie.
Det sidste stykke butterdej pensles med vand eller sammenpisket æg som det er. Herpå lægges revet parmesanost (anden ost kan også bruges). Butterdejsstykket skæres i små stænger på tværs (den korte led) og lægges på bagepladen. Skær dem evt. ud direkte på pladen.
Pladen sættes i en 200 gr. varm ovn og bages til butterdejsstykkerne bliver gyldne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(3 stemmer)
Opskriften er vist 35942 gange, og udskrevet 466 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider