Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Frode Munksgaards dyrekølle

Frode Munksgaards dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
700-800 g.dyrekølle
5 dl.piskefløde
2 fennikel
4 gulerødder
2 porrer
1 tsk.tomatpasta
300 g.blandede svampe
 aspargeskartofler
 Hønsebouillon/evt. terning
 Salt
 peber
 Smør eller olie til stegning
 
 Snacks:
3 plader butterdej
3 spsk.sorte oliven uden sten
1 fårefeta (50 - 100 gr.)
1 pk.marinerede soltørrede tomater (kan købes færdige og klar til brug)
1 gl.grillede artiskokker
1 stk.parmesanost
 Bagepapir eller bagefolie
 
Opskrift:
Dyrekødet befries for sener og hinder, krydres med salt og peber og steges i smør eller olie på en pande.

De skyllede aspargeskartoflerne koges i vand og salt - gerne med skrællen på.

Toppen skæres af fenniklerne, der herefter kvartes og koges møre i hønsebouillon. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver på skrå og dampes i ovn eller gryde sammen med hvide porrestykker på en 6-7 cm.

Fennikeltoppene skæres i små stykker. Svampene skæres i mundrette stykker (f.eks. kvarte, skiver eller tern). Fennikeltop og svampe steges med sammen med kødet. Stegningen kan evt. fortsættes i en 180 gr. varm ovn.

Når kødet er færdigstegt tages det af panden og hviler nogle minutter inden det skæres for. Svampene og fennikelstykkerne koges ind med piskefløde og tilsmages med salt, peber og tomatpasta.

Snacks:
De 2 butterdejsplader rulles en lille smule tyndere med en kagerulle. Oliven og fetaost blendes sammen og smøres på et stykke butterdej. Dette rulles sammen til en pølse og skæres i ca. 1/2 cm. tykke skiver, der lægges på en bageplade.

De soltørrede tomater blendes med de grillede artiskokker. Massen smøres på et stykke butterdej, der ligeledes rulles til en pølse, skæres i skiver og lægges på bagepladen. Husk bagepapir eller bagefolie.

Det sidste stykke butterdej pensles med vand eller sammenpisket æg som det er. Herpå lægges revet parmesanost (anden ost kan også bruges). Butterdejsstykket skæres i små stænger på tværs (den korte led) og lægges på bagepladen. Skær dem evt. ud direkte på pladen.

Pladen sættes i en 200 gr. varm ovn og bages til butterdejsstykkerne bliver gyldne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 35633 gange,
og udskrevet 460 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu