Rådyr med svampe

Rådyr med svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
1500 g.rådyrkølle
4-5 enebær
 Salt
 peber
25 g.smør
 
 Svampesovs:
600 g.Kantareller eller Rørhatte
20 g.smør
5 dl.fløde
 hvedemel
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Køllen smøres med smørret. Hak enebær, bland salt og peber i. Drys blandingen over køllen.

Svampesovs:
Svits svampene i halvdelen af smørret i ca. 5 min. Med resten af smørret, fløde, mel, salt og peber laves en opbagt sovs (ikke for tyk).

Køllen brunes i ovnen ved 225° i ca. 15 min. Sovsen hældes over og ovnen sættes på 160°. Steges i ca. 1¼ - 1¾ time afhængig af størrelse. Jævnligt øses sovsen over køllen for at bevare saftigheden i kødet. Køllen tages ud når der ikke kommer rødt saft ud ved strikkepind prøven. Pakkes ind og hviler. Imens kommes sovsen op i en gryde og varmes op evt. med mere fløde til den rette mængde sovs opnås. Kulør tilsættes til pæn farve.

Der serveres aspargeskartofler, syltede tyttebær og waldorfsalat til.


karakterer:
Opskriften er vist 19865 gange,
og udskrevet 654 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu