Hornfisketerrin på spidskål med friske fjordrejer og dildskum

Hornfisketerrin på spidskål med friske fjordrejer og dildskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
800 g.hornfiskefilet
3 spsk.sennep
1 duskhakket persille
5 dl.fiskefond
5 blade husblas
1 stort spidskål
1 duskdild
300 g.pillede fjordrejer
3 dl.kærnemælk
3 dl.creme fraiche 38 %
2 spsk.snaps
1 dl.olivenolie
 salt
 peber
 med lav energi Hornfisk
 
Opskrift:
Hornfisken skæres i passende stykker, så den passer til den form eller terrin, man vælger at bruge. Hornfiskestykkerne lægges på en ovnplade beklædt med bagepapir, smøres med sennep og drysses med persille, salt og peber. Sættes i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter. Imens er husblasen lagt i blød i koldt vand. Når fisken er bagt færdig, lægges et lag i formen, derpå et styk opblødt husblas, næste lag fisk med et styk opblødt husblas o.s.v. Når formen er fyldt, overhældes den med varm fiskefond til det hele er dækket og stilles på køl natten over. Spidskålen pilles i stykker, blad for blad, og skæres i mundrette stykker, blancheres og vendes derefter i olivenolie og krydres med salt og peber.

Dildskum:
Kærnemælk, creme fraiche og halvdelen af dilden blendes med en stavblender i ca. 1 minut. Tilsæt snaps og smag til. Vi er nu klar til at anrette! Læg spidskålen i midten af tallerkenen, hæld dildskum rundt om, skær en skive af terrinen og placer den på spidskålen. Garner med rejerne og resten af dilden. Server - eventuelt med et glas øl


karakterer:
Opskriften er vist 9032 gange,
og udskrevet 106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Martin Hebsgaard  -  0000-00-00 00:00:00
Delikat sommerspise. Perfekt til en romantisk aften med dit livs udkårne.