Hornfisken skæres i passende stykker, så den passer
til den form eller terrin, man vælger at bruge.
Hornfiskestykkerne lægges på en ovnplade beklædt
med bagepapir, smøres med sennep og drysses med
persille, salt og peber. Sættes i ovnen ved 150 grader
i ca. 15 minutter.
Imens er husblasen lagt i blød i koldt vand. Når fisken
er bagt færdig, lægges et lag i formen, derpå et
styk opblødt husblas, næste lag fisk med et styk
opblødt husblas o.s.v.
Når formen er fyldt, overhældes den med varm fiskefond
til det hele er dækket og stilles på køl natten
over.
Spidskålen pilles i stykker, blad for blad, og skæres i
mundrette stykker, blancheres og vendes derefter i
olivenolie og krydres med salt og peber.
Dildskum:
Kærnemælk, creme fraiche og halvdelen
af dilden blendes med en stavblender i ca. 1 minut.
Tilsæt snaps og smag til.
Vi er nu klar til at anrette!
Læg spidskålen i midten af tallerkenen, hæld dildskum
rundt om, skær en skive af terrinen og placer
den på spidskålen. Garner med rejerne og resten af
dilden. Server - eventuelt med et glas øl
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8866 gange, og udskrevet 105 gange.
Kommentarer
Martin Hebsgaard - 0000-00-00 00:00:00 Delikat sommerspise. Perfekt til en romantisk aften med dit livs udkårne.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider