Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt hornfisk med purløgscreme og nye kartofler

Stegt hornfisk med purløgscreme og nye kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Stegt hornfisk med purløgscreme og nye kartofler, billede 4 Stegt hornfisk med purløgscreme og nye kartofler, billede 1 Stegt hornfisk med purløgscreme og nye kartofler, billede 2 Stegt hornfisk med purløgscreme og nye kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hornfiskefiletter
Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Kartofler nye
500 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
Opskrift:
Fold de rengjorte hornfiskefileter sammen til kvadrater. Hold dem sammen med tandstikkere. Vend dem i groft rugmel tilsat salt og peber. Steg dem gyldne i smør eller olie på en tefalpande.

Purløgscreme:
Rør creme fraichen sammen med sennep, rigelig fintklippet purløg og salt og peber.

Skrab og kog kartoflerne. Server den varme fisk på en bund af purløgscreme, og med de nykogte kartofler til.

Tips:

Nogle steder i landet er det tradition at servere stegt hornfisk med hjemmelavet agurkesalat. Så det kan man jo også prøve her!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 60854 gange,
og udskrevet 1551 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10578 (2518 kcal)
KJ pr. Pers. 2644 (629 kcal)
Vægt ialt 2791 gram
Vægt pr. Pers. 697 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 379 KJ (90 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 3.4 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Beth  -  2012-05-23 14:19:40
Smager dejligt. Jeg brugte dog pengasius fileter. Purløgscremen er god, også til hamburgerryg, skinke, kylling o.s.v.

  -  2012-05-14 14:54:53
god mad