Oksemørbrad med flødeost og portvinssauce

Oksemørbrad med flødeost og portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Oksemørbrad med flødeost og portvinssauce, billede 4 Oksemørbrad med flødeost og portvinssauce, billede 1 Oksemørbrad med flødeost og portvinssauce, billede 2 Oksemørbrad med flødeost og portvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1400 gram Oksemørbrad, afpudset
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Peberfrugt. konserves
50 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
25 gram Minimajs Minimajs kaldes også for fingermajs eller babymajs og sælges i pakninger med 125 gram og ca. 12 st. minimajs
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Afpuds kødet og brun det af på panden. Skær en lomme fra den ene ende og næsten helt igennem.

Hak peberfrugt, champions og majs, og svits dem på panden, køl af og bland det med ost, æg og rasp.

Fyld det i lommen. Sy eller luk med kødnåle. Stilles i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Sauce:
Kog oksebouillon og portvin, og jævn det med melbolle. Smag til med salt og peber.

Serveres med friske kogte grønsager samt evt. krydret kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 146391 gange,
og udskrevet 3799 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10045 (2391 kcal)
KJ pr. Pers. 1674 (398 kcal)
Vægt ialt 1657 gram
Vægt pr. Pers. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 606 KJ (144 kcal)
Protein 18.0 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 2.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-25 18:39:52
Hvor meget portvin til soucen?

  -   2011-03-07 11:51:30
Lyder som en virkelig lækker opskrift, dog vil jeg måske vælge at tage nogle rodfrugter, og smide i ovnen og lave til som garniture i stedet.

  -   2010-04-07 20:11:32
Er det lige meget om det er en lys eller mørk portvin man bruger til saucen?

  -   2010-01-21 01:10:34
EN HIMMELSK OPSKRIFT, NEM OG GOD MED PORTVIN I STEGEN, HAR BRUGT DEN FLERE GANGE

  -   2005-01-01 01:01:01
UHM - lækker opskift! Jeg lagde mørbraden på risten i ovnen og satte et fad med grøntsager nedenunder (se opskrift: "Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter". Vi fik mos af rodfrugter gratinerey i ovn som tilhør. Saucen var himmelsk :o)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det her er bare godt - et lille tip: Kom lidt portvin ved kødet mens det steger, det giver en fantastisk smag. Man kan også smage osten til med lidt frisk hakket chili. Mums