Lidt olie i en stor gryde, de hakkede løg svitses.
Kødet skåret i mellemstore stykker (3x3cm) brunes heri.
Tomatkoncentrat rørt op i vand, laurbær blade og hakket bladselleri kommes i.
Vand fyldes på til kødet er dækket helt og kødet koges til det er mørt (1½-2 timer).
Smages til med salt og peber.
Kødet kommes i en bradepande, tomat sovsen hældes over og pasta risene blandes heri.
Sættes i forvarmet ovn ved 250 grader C varmluft 225 grader C
Når risene hæver, hæld 1 - 2 kopper vand ved og vend risene + lidt salt.
Retten er færdig når risene er bløde /som pasta.
Tips:
"Sehriye-Risi" er aflange pasta ris og fås i mange tyrkisk/græsk ejet butikker.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 10705 gange, og udskrevet 166 gange.
Kommentarer
vinbonden - 2008-02-11 23:26:14 "Risene" hedder "kritarakia" og er en type græsk pasta
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider