Guvetsi

Guvetsi, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov uden ben

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt af : christina

Indsendt :

Ingredienser:
2-3 kg.kalvebov u/ben
1 stort løg
1 bd bladselleri (bladene)
3 laurbær blade
140 g.tomatkoncentrat
1 pose"Sehriye-Risi"
 salt
 peber
 lidtolie
 
Opskrift:
Lidt olie i en stor gryde, de hakkede løg svitses. Kødet skåret i mellemstore stykker (3x3cm) brunes heri. Tomatkoncentrat rørt op i vand, laurbær blade og hakket bladselleri kommes i. Vand fyldes på til kødet er dækket helt og kødet koges til det er mørt (1½-2 timer). Smages til med salt og peber.

Kødet kommes i en bradepande, tomat sovsen hældes over og pasta risene blandes heri. Sættes i forvarmet ovn ved 250 grader C varmluft 225 grader C Når risene hæver, hæld 1 - 2 kopper vand ved og vend risene + lidt salt. Retten er færdig når risene er bløde /som pasta.

Tips:

"Sehriye-Risi" er aflange pasta ris og fås i mange tyrkisk/græsk ejet butikker.


karakterer:
Opskriften er vist 11116 gange,
og udskrevet 166 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

vinbonden  -  2008-02-11 23:26:14
"Risene" hedder "kritarakia" og er en type græsk pasta