Kalkunkød med svampe i gorgonzola sauce

Kalkunkød med svampe i gorgonzola sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.kalkunsmåkød eller kalkunschnizler
250 g.champignon
200 g.østershatte
 olivenolie
25 g.smør
 salt
 peber
1.5 spsk.cidereddike
4 dl.kalvebouillon eller hønsekødsbouillon
 majsstivelse
1 dl.piskefløde
100 g.gorgonzola (uden skorpe)
 fintklippet purløg eller hakket persille
 
Opskrift:
Kalkunkødet skal skæres i terninger eller strimler. Tør dem i køkkenrulle. Rens champignonerne og skær dem i halve eller kvarte stykker. Riv østershatte i strimler på langs. er de meget lange, så skær dem igennem på tværs.

Varm 1 spsk. olivenolie og 15 gram smør godt op på en stor pande og rist svampene let gyldne over kraftig varme. Ryst med mellemrum. Drys med list salt og peber og tag panden af varmen.

Varm 2 spsk. olie og 10 gram smør godt op i en stegegryde med mellemstor bund. Hæld kalkunkødet i og steg det et par minutter over kraftig varme. Hæld 1 1/2 spsk. cidereddike i og rør rundt. Hæld nu bouillon ved og kog op. Læg låg på og kød kødet i 10 – 13 minutter.

Jævn saucen med majsstivelse, så konsistensen tyknes lidt. Hæld piskefløde i og lad det koge op. Lad retten småkoge i 3 – 4 minutter uden låg.

Skær gorgonzolaen i mindre stykker og rør dem i saucen. Lad den småkoge et par minutter og smag til med salt og peber.

Rør svampene i og varm lige igennem. Hæld retten i en skål og server fettucine til. Sæt klippet purløg eller hakket persille på bordet til drys.

Tips:

Svampene kan også steges lige før spisning og serveres for sig selv til retten. Løse ris kan anvendes i stedet for pasta.





karakterer:
Opskriften er vist 8510 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu