hele kyllingelår (frost i poser a 2 kg - gem resten)1500 g. hele kyllingelår (frost i poser a 2 kg - gem resten)
Marinade: Marinade:
4
spsk.
Olie4 spsk. Olie
1
spsk.
Citronsaft1 spsk. Citronsaft
1-2
tsk.
Tørret rosmarin1-2 tsk. Tørret rosmarin
salt salt
peber peber
Bund: Bund:
1000
g.
kartofler1000 g. kartofler
0.5
selleri0.5 selleri
1
stor porre1 stor porre
Opskrift:
Del de optøede kyllingelår i over- og underlår i leddet med en spids kniv. Læg stykkerne i en plastpose, bland marinaden og hæld den ved. Bind en knude på posen og læn den i køleskabet i mindst en time - vend et par gange undervejs.
Bund:
Skær de skrællede kartofler i både, skræl sellerien og del den i store terninger, snit porren groft og læg det hele i et stort ovnfast fad.
Fordel den færdigmarinerede kylling ovenpå med skindsiden opad og hæld marinaden over. Dæk med alufolie og steg i ovn ved 210 grader C og steg yderligere 5-10 min, til kyllingeskindet er gyldent og sprødt.
Hold godt øje med ovnen - det kan pludseligt gå stærkt.
Server retten i stegefadet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7640 gange, og udskrevet 97 gange.
Kommentarer
Bodil - 2018-11-06 10:11:03 Hvor lang tid cirka skal retten være i ovnen ved 210 grader? Skal alufolien tages af de sidste 5-10 min.?
knud eriksen - 2014-07-16 12:39:06 Mangler der ikke stegetid. Ellers god.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider