Rosmarinkylling på Urtebund

Rosmarinkylling på Urtebund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylingelår hele med rygben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.hele kyllingelår (frost i poser a 2 kg - gem resten)
 
 Marinade:
4 spsk.Olie
1 spsk.Citronsaft
1-2 tsk.Tørret rosmarin
 salt
 peber
 
 Bund:
1000 g.kartofler
0.5 selleri
1 stor porre
 
Opskrift:
Del de optøede kyllingelår i over- og underlår i leddet med en spids kniv. Læg stykkerne i en plastpose, bland marinaden og hæld den ved. Bind en knude på posen og læn den i køleskabet i mindst en time - vend et par gange undervejs.

Bund:
Skær de skrællede kartofler i både, skræl sellerien og del den i store terninger, snit porren groft og læg det hele i et stort ovnfast fad.

Fordel den færdigmarinerede kylling ovenpå med skindsiden opad og hæld marinaden over. Dæk med alufolie og steg i ovn ved 210 grader C og steg yderligere 5-10 min, til kyllingeskindet er gyldent og sprødt.

Hold godt øje med ovnen - det kan pludseligt gå stærkt.

Server retten i stegefadet.





karakterer:
Opskriften er vist 8589 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-06 10:11:03
Hvor lang tid cirka skal retten være i ovnen ved 210 grader? Skal alufolien tages af de sidste 5-10 min.?

  -   2014-07-16 12:39:06
Mangler der ikke stegetid. Ellers god.