Verdens bedste banankage, stor

Verdens bedste banankage, stor, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Banan

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Joy

Indsendt :


Verdens bedste banankage, stor, billede 4 Verdens bedste banankage, stor, billede 1 Verdens bedste banankage, stor, billede 2 Verdens bedste banankage, stor, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
225 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
460 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
5 Banan 1 mellemstor banan vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
50 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
50 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1.25 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Fedtstoffet smeltes og røres godt sammen med sukker. Tilsæt æggene ét af gangen. Mos bananerne og kom dem i.

Tilsæt mel, vanille, salt, natron. Efter et par minutters omrøring, tilsættes de knuste nødder, havregryn og kærnemælk. Rør godt, så det er en jævn dej.

Bages i en smurt bradepande, ca. 30 x 40 cm. 200 grader C. alm. ovn ca. 45 minutter.

Når kagen er dampet af, smøres det smeltede chokolade på toppen af kagen.

Tips:

Meget stor og mættende kage, som holder sig frisk længe.Velbekomme!!!!


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Banankage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (388 stemmer)

Opskriften er vist 745695 gange,
og udskrevet 17036 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 30215 (7194 kcal)
KJ pr. Pers. 1258 (299 kcal)
Vægt ialt 2285 gram
Vægt pr. Pers. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1322 KJ (314 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 13.3 gram
Kulhydrat 44.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mona  -  2021-05-23 13:26:11
Den er så fin - jeg bruger mandler i stedet for nødder, da nogen ikke tåler det i familien. Desuden bruger jeg blot syrligt mælkeprodukt. Hvis jeg ikke lige har kærnemælk, bruger jeg måske lidt yoghurt m. anelse vand, eller mælk m. anelse citron.

Gurli kristensen  -  2021-05-05 10:33:07
Kan man bruge yoghurt i sted for kærnemælk

Bjarne S P.  -  2020-01-02 11:10:42
Jeg skal til at bage kagen og glæder mig til at smage den. Men sukkerindholdet afskrækker en smule. Har nogen forsøgt at redusere det. Jeg skal bruge meget modne bananer.

Mulle  -  2019-11-04 13:40:17
Hvor mange dage kage kan banankagen holde sig

Trine  -  2019-06-19 22:24:27
Den bedste banankage!

  -  2019-04-28 09:13:45
Til dem der skriver at 45 min på varmluft er alt for meget så er det nok rigtig nok. Men der står jo også at det er 45 min i alm. ovn. Nok derfor mange brænder den på.

  -  2018-10-14 12:39:52
jeg elsker banan og det endnu bedre når det er kage så en super opskrift

Nanna   -  2018-09-14 12:19:34
Er den fryseegnet?

Julie  -  2018-07-30 09:11:57
Herhjemme elsker vi denne kage. Og vi plejer at smide dejlen i muffinsforme, det er total lækkert, og ungerne elsker få en lille lækker banan muffin. Vi bruger dog ikke nødder men den er super lækker alligevel.

  -  2018-03-16 20:21:10
En rigtig god banankage, og jeg kan også anbefale ca. 20 min. På 180 grader varmluft. :)

Maja Ploug  -  2017-09-08 12:12:53
Jeg har lige bagt kagen i dag igen, og opdagededa da jeg var gået i gang, at manden havde drukket det sidste kærnemælk! Vi havde heldigvis noget fersken/hindbær yoghurt i køleskabet, som jeg blandede op med lidt mælk og kom i istedet. Den smagte stadig fantastisk! 😊👍🏻

Maja Ploug  -  2017-09-08 10:20:37
Virkelig god! Jeg undlod nødderne, og det gjorde ikke spor. Jeg lavede den til et arrangement i min datters klasse, og fik ros for den. 👍🏻😊 Som en anden nævner, skal den kun have 20-25 min i varmluftovn, hvis du laver den i den store dybe bradepande.

Frederik  -  2017-01-07 17:55:46
Har prøvet 2 andre banankager fra dk-kogebogen og denne er klart den bedste. Jeg knuste chokoladen og blandede i dejen.

Inga  -  2016-08-30 14:49:32
Kan den fryses, hvis jeg udskifter kærnemælk med græsk yoghurt?

Mig  -  2016-08-21 11:15:30
Kan den stå 2 dage uden at blive tør ?

  -  2016-08-07 10:54:04
Kan den fryses ?

Majbritt   -  2016-07-24 08:11:20
Hvis man bruger den dybe bradepande, der høre til ovnen, skal kagen kun have 15-20 min. i varmluftsovn på 200 C. Lækker kage:-P

Ida Guldborg  -  2016-05-31 13:07:29
Simpelthen den bedste banankage jeg nogensinde har smagt. Havde den med på arbejde og alle roste den til skyerne. Den er let og luftig og smager bare af mer´...

Flemming   -  2016-04-26 19:32:57
OBS 45 minutter er for lang tid. Efter 25 minutter med varm luft ovn var kagen mørk og brændt

God kage   -  2016-03-31 20:07:22
God kage til min lillepige som skal have en kage med i skole.Og hun er sikkert tragt når hun skal i segjårber det bliver en god dag for hinde i Mogen kh ChralotteAnvig

Tine  -  2015-11-04 14:33:32
Den er fantastisk! Jeg skar dog ned på hvedemelen og tilføjede tilsvarende mere havregryn.

Helena  -  2015-07-09 12:54:21
skal der nødder og det andet i?

Monika   -  2015-05-18 18:50:34
Jeg tilføjede kagecreme i.. Verdens bedste banan kage MUMS MUMS

Amalia  -  2015-02-21 17:57:19
Den bedste banan kage i verden! Uden tvivl.

--->   -  2015-01-20 18:18:51
Grunden til der ikke skal bagepulver i, er at natronen reagerer med noget syrligt - i dette tilfælde kærnemælken - og derfor udvikles der co2, der får kagen til at hæve - ligesom bagepulver.

  -  2015-01-10 13:20:33
Det undre mig, der ikke skal bagepulver i?

Morten   -  2014-08-30 20:50:59
Den bedste banankage

Per  -  2014-08-29 11:35:51
Denne opskrift er beregnet til den store bradepande fra ovnen, og der passer det med ca. 24 personer, de mange andre bradepandekager du tænker på er formentlig 23*33 cm eller lille bradepande og der passer det med 12 personer.

Katrine  -  2014-08-25 17:07:54
Når man går ind på denne opskrift, sætter den automatisk antallet til 24 personer. Passer opskriften for 24 personer til en almindelig bradepande, eller er det - som med mange andre kager - opskriften for 12 personer, der passer til en bradepande?

Cecillie  -  2014-07-14 21:34:51
Den er alt for kompakt , men smagen af banan er rigtig god.

Kira  -  2014-06-17 19:31:52
Super nem og lækker kage. Dog gav jeg kun min ca. 25 minutter i stedet for de 45 der er angivet i opskriften. Smager skønt og holder sig frisk og lækker i nogle dage.

GBH  -  2014-03-07 13:07:04
SUPER god kage - har netop bagt 3 stk. til min kolleger, og det var bestemt et hit - men 45 min i ovnen er ALT for lang tid - 25 min passer

Mona  -  2014-02-14 23:59:29
Er enig med andre om bagetiden, i min traditionelle ovn er kagen fin og færdig efter 30 min..

Mona  -  2014-02-04 11:50:45
Er der nogen der har prøvet at fryse denne herlige kage, -skal holde større fest og kan ikke lige lave det hele på een gang? Jeg vælger tit mandler når den er en klassekage, da man af og til hører om folk med nøddealleri. og ja man man også sagtens hælde flere sunde mandler i og udskifte noget at melet med grahamsmel eller anden grovmel

Svendborgpigen  -  2013-12-04 16:33:14
Super lækker og god kage. Utrolig let at lave! Jeg har bagt min uden hasselnødder i og i stedet puttet 100 gram havregryn i, i alt og chokoladestykker. Da smager den også skønt :)

Hj  -  2013-11-26 16:16:16
Kan man godt bage kagen dagen før, eller bliver den for tør?

Emma og mormor  -  2013-11-16 15:47:45
super lækker kage,dejlig nem Emma på 7 år elsker at bage,men gider ikke spise det bagefter men den her blev der guffet godt af hun lavede lyserød glasur til den

  -  2013-11-16 15:39:38
super lækker og meget nem,Emma på 7 år elsker at bage men plejer ikke at vil spise kagen...men den blev der guffet af,hun lavede lyserød glasur til den ;-)

Lasse  -  2013-10-21 20:09:24
Super god kage. Skal dog kun bages 25 minutter.

Henriette  -  2013-09-19 22:18:22
MUMS! Den er helt fantastisk lækker!

Lollermus  -  2013-07-05 16:02:05
Vildt god banankage :) Jeg havde den midt i ovnen ved 200 g, den var færdig efter 30 min, så noget hurtigere end beregnet ;)

Marianne Søgaard  -  2013-06-09 21:47:19
Bagte den i mellemstor rugbrødsform, og der passede de 45 minutter fint. Brugte 6 bananer og derfor kun 380 gram sukker. Rigtig lækkert med nødderne! Om man bruger let-, mini-, sød- eller kærnemælk er ret underordnet.

SD  -  2013-03-31 14:00:26
Og så fik min kage kun 25 min ;)

SB  -  2013-03-31 12:31:17
Jeg glemte at kom havregryn og kærnemælk i og det fandt jeg først ud af efter jeg kom hjem fra min venindes fest. Men prøv at gæt hvad, den blev fantastisk god. Alle vil have opskriften af mig. Og den hævet godt alligevel. :D

Mariannn  -  2013-03-02 16:25:18
Fantastisk kage -- har bagt den 4 gange Idag 2 gange, desværre mislykkedes den.Endda begge gange. Har slavisk fulgt din opskrift--- bortset fra, at jeg ikke har pisket den så meget efter, at mel, vanille og natron er kommet i.Det har jeg lært, at man ikke må..

Wendy  -  2012-09-02 19:33:16
Det er 100 Jordens bedste banankage, mine børn eeelllssskkkeeerrr den :-)

anonym  -  2012-07-27 10:47:31
Denne opskrift er taget fra Karolines Køkken. Der er bare tilføjet nødder. Men det er uden tvivl verdens bedste banankage, jeg har aldrig smagt bedre! Tror, at det er havregrynene, der gør tricket. : )

mig  -  2012-07-13 21:59:03
Lækker kage...jeg lavet den med 100g havregryn istedet for nødder...og græsk yougurt istedet for kærnemælk....det en kanon god opskrift kan varmt anbefales...super lækker

Kagelsker <3   -  2012-07-09 18:13:25
man kan altid vælge smør istedet for margarine og lave den uden nødder men ellers lyder det godt

  -  2012-06-27 14:58:06
Desværre... Det bliver kun den bedste, hvis du tilføjer limesaft og stykker af mørk limechokolade til dejen. Så når du lidt længere rundt til smagsløgene :)

B&J  -  2012-05-13 13:38:23
Hold nu op de er sååååå lækre... jeg puttede 2½ spsk sød i stedet for sukker puttede 3spsk natron i og 100g chokolade... MUMS altså også er den sukker fri når man laver den på min både også puttede jeg dem i muffin forme der blev 20 stk med en god top

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her