Sultaenes kyllingelår med hunus og tomatsalsa

Sultaenes kyllingelår med hunus og tomatsalsa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylingelår hele med rygben

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 hele kyllingelår
2 spsk.sultanens krydderiblanding
 salt
 peber
150 g.bacon
 
 Humus:
100 g.kikærter
0.5 bdt.frisk oregano
0.5 tsk.knust chili (sambal oelek)
0.25 dl.citronsaft
1 fedhvidløg
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Tomat salsa:
4-6 store tomater
2 forårsløg
1 lille rødløg
1 fedhvidløg
0.5 bdt.frisk oregano
 salt
 peber
1 spsk.olivenolie
1 spsk.hvidvinseddike
75 g.revet feta
 
Opskrift:
Læg kikærterne i blød natten over, kasser vandet & kog dem møre i letsaltet vand ca. 30 min. Krydrer kyllingelårene & pak dem ind i bacon. Grill dem 45 min indirekte i en kuglegrill eller i ovnen. Blend kikærter, oregano, chili, citronsaft, hvidløg 6 olivenolie til en grov humus & smag til med salt & peber. Halver tomaterne 6 fjern kernerne. Hak tomatkødet groft & bland med snittede forårsløg, rødløg i smalle både, knust hvidløg & oregano. Krydr med salt & peber & vend grønsagerne i olivenolie samt eddike.

Server salsaen med et godt drys revet feta til de grillede kyllingelår, humus & flutes.





karakterer:
Opskriften er vist 10599 gange,
og udskrevet 282 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-16 14:27:40
Bacon???? Under tyrkiske retter ????

  -   2013-08-17 09:02:23
Underlig med bacon til en tyrkisk ret, har endnu ikke rigtig støt på grise kød de gange jeg har været i Tyrkiet