Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper

Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 4 Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 1 Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 2 Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Gær
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Mælken lunes, gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Stilles til hævning i ca. 1/2 time. Dejen slås ned og formes til 12 boller, som lægges tæt i en lille smurt bradepande. Hvis bollerne ikke fylder bradepanden, laves en kant af smurt alufolie. Efterhæver over damp, ved at bradepanden stilles oven på en gryde kogende vand i ca. 20 min.

Bagetid: ca. 20 min ved 200 grader C. alm. ovn. Hvederne skilles, flækkes og ristes.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (16 stemmer)

Opskriften er vist 76514 gange,
og udskrevet 1949 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18903 (4500 kcal)
KJ pr. stk. 1575 (375 kcal)
Vægt ialt 1776 gram
Vægt pr. stk. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1064 KJ (253 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 4.8 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Elin  -  2010-05-18 16:00:46
Der mangler kardemomme i opskriften !!!

  -  2010-04-27 13:27:07
50 g gær er rigeligt. smagen bliver bedre og ca.800 g mel er også rigeligt..

e  -  2010-04-07 16:37:38
azbsolut ikke fedtfattig....

Anna Lise Andersen  -  2008-04-17 21:57:20
Uhmmmm...lækre hveder perfekte

henny-hansen  -  2008-04-16 14:32:08
man kan snild bruge rapsolie i dejen i stedet for det usundere margarine. Brug 50 g olie og lav dejen på samme måde, som når man laver franskbrød. NB:pas på, hold igen med melet. Mine blev BARE fine

bhelth  -  2008-04-15 22:25:42
helt ærligt, hveder, hvis nogen overhovedet gider, så er denne opskrift helt perfekt for der er ikke noget som helst nyt i den!

mig  -  2008-03-12 08:50:48
Hvad med at halvere mængden af gær?

Helene  -  2008-03-10 17:03:16
Hanne, nu tør jeg næsten ikke prøve dem?

Hanne  -  2007-05-05 20:21:34
Mængden af gær giver hvederne en uspiselig konsistens og meget gæret smag. Derudover føles hver enkel hvede som en mursten.