Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper

Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 4 Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 1 Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 2 Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Mælken lunes, gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Stilles til hævning i ca. 1/2 time.

Dejen slås ned og formes til 12 boller, som lægges tæt i en lille smurt bradepande. Hvis bollerne ikke fylder bradepanden, laves en kant af smurt alufolie.

Efterhæver over damp, ved at bradepanden stilles oven på en gryde kogende vand i ca. 20 min.

Bages ca. 20 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Hvederne skilles, flækkes og ristes.


karakterer:
Opskriften er vist 79063 gange,
og udskrevet 1992 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18671 (4445 kcal)
KJ pr. stk. 1555 (370 kcal)
Vægt ialt 1726 gram
Vægt pr. stk. 143 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1081 KJ (257 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 46.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Elin  -  2010-05-18 16:00:46
Der mangler kardemomme i opskriften !!!

Anna Lise Andersen  -  2008-04-17 21:57:20
Uhmmmm...lækre hveder perfekte

henny-hansen  -  2008-04-16 14:32:08
man kan snild bruge rapsolie i dejen i stedet for det usundere margarine. Brug 50 g olie og lav dejen på samme måde, som når man laver franskbrød. NB:pas på, hold igen med melet. Mine blev BARE fine