Tournedos med fransk champignonsauce

Tournedos med fransk champignonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Bøf af oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4-8 tykke skiver oksefilet
200 g.friske champignoner
2-3 spsk.smør
1 dl.tør hvidvin
2 dl.piskefløde
1 dl.vand
 bouillongrønsagsekstrakt
2 fedhvidløg
1-1.5 spsk.lys fransk sennep
1 tsk.estragon
0.5 tsk.sort peber
 salt
 
Opskrift:
Bank kødet ud med en knyttet hånd, så de bliver jævne. Skær champignonerne i tynde skiver. Brun halvdelen af fedtstoffet i en stor stegepande, kom kødet i og steg det til det har en god farve på begge sider. Tag kødet op og hold det varmt. Brun resten af fedtstoffet i panden, kom champignonerne i og svits dem uden at de får farve. Hæld vinen ved, og rør godt rundt og tilsæt fløde, vand og bouillonekstrakt. Pres hvidløgsfeddene og bland dem med sennep og estragon. Lad saucen simre over kraftig varme, rør ofte i den og lad saucen få en kraftig konsistens. Kværn sort peber over og smag den til. Læg kødet på varme tallerkner, hæld champignonsaucen over og server.

Tilbehør:
Kartofler, ovngratinerede tomater og agurkestave





karakterer:
Opskriften er vist 11725 gange,
og udskrevet 295 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
vedens bedste champignonsauce (med lidt mindre hvidløg og esdragon)