Fantastisk gulerodskage

Fantastisk gulerodskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Fantastisk gulerodskage, billede 4 Fantastisk gulerodskage, billede 1 Fantastisk gulerodskage, billede 2 Fantastisk gulerodskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
200 g.blødt smør
200 g.brun farin
3 æg
200 g.hvedemel
2 tsk.stødt kanel
2 tsk.bagepulver
300 g.fintrevne gulerødder
75 g.rosiner
75 g.hakkede valnøddekerner
 
 Glasur:
 (smager meget bedre end man tror!)
200 g.flødeost naturel
2 spsk.vand
50 g.flormelis
2 tsk.revet citronskal
2 tsk.citronsaft
 
Opskrift:
Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, rosiner (og valnøddekerner).

Fordel dejen i en smurt springform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i 1 time.

Glasur:
Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og citronsaft. Smør det på den kolde gulerodskage.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gulerodskage

karakterer:
Opskriften er vist 81533 gange,
og udskrevet 2209 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

frk. Grange  -  2017-09-21 21:54:45
min kage er blevet meget lav - er det normalt?

Frk. GK  -  2016-08-21 11:21:38
Ostecremen er helt forrygende - også med friskost! Jeg tilføjede med succes også lidt vanille. Som andre har forslået: Gør dig selv den tjeneste at pisk osten op! Wauw!

  -  2016-04-27 21:00:06
En super forrygende og meget lækker kage, som kan bruges i alle mulige sammenhænge.very nice and vonderful cake.

Tanja w  -  2015-04-30 09:25:26
FANTASTISK kage! Har lavet den nogen gange snart, dog altid med proteinpulver, klid, olie i stedet for smør, og kun halvdelen a sukkeret til fordel for erstatning. Et hit, og der blir stadig snakket om den ;)

Nete  -  2013-02-17 15:20:39
Har nu lavet kagen 2 gange og den absolut en af mine yndlingskager :) Her undlader jeg dog citron i glasuren og bruger lidt vanilje i stedet for :)

stella j  -  2012-10-09 17:55:15
jeg udelod nødderne. Glæder mig til at hygge med kage og unger ;-)

  -  2012-07-31 17:19:18
Lidt for klummet! Har altså lavede alt hvad da står i opskriften.. Og synes ikke den var så let i dejen. HVAD KAN DET SKYLDES!!

Anne Mette  -  2011-07-10 18:06:12
Laver nu denne kage for 3. gang. Altid en kæmpe succes. Har lavet forskellige varianter, både med og uden nødder, dog altid med rosiner. :) Lækker, lækker glasur. Vil også prøve at piske den op denne gang.

Isabell  -  2010-06-23 01:06:08
kom chokolade styker i .. det er bare mums

gerda  -  2009-02-28 12:58:48
skal der bagepulver i??

Helena  -  2008-10-24 18:48:16
Hvor meget bagepulver???

  -  2008-07-06 11:00:31
hvor meget bagepulver skal der i

Sisse  -  2008-02-21 10:25:35
God ide med citron i flødeost-glasuren - gør det selv. Men - prøv at PISK flødeosten op, så den bliver cremet og luftig - en helt anden oplevelse!!

Amanda og Michael  -  2007-09-20 19:59:02
Det er den ultimativt bedste gulerodskage vi nogensinde har smagt!!!

Dorthe  -  2007-03-10 13:07:29
Prøv med rosiner og uden valdnødder, kanon!

doris  -  0000-00-00 00:00:00
prøv også uden valnødde og rosiner mam mam

charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
3 tsk. bagepulver og grovreven gulerod, mums

kjeld flemming  -  0000-00-00 00:00:00
1 teske bagepulver er OK

kjeld flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Fra en "gl" konditor. Kan ikke fremstilles bedre af en bager...Anbefaler dog at udelukke valnødder.

Line  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad med bagepulver?