Letsprængt Lammeryg med mandelspinat

Letsprængt Lammeryg med mandelspinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 lammeryg ca. 2.5-3 kg.
 
 Saltlage
500 g.salt
100 g.sukker
3 l.vand
2 laurbærblade
6-10 sorte, peberkorn
1 kvisttimian.
 
1 kg.friske spinatblade
100 g.mandler
150 g.Fedtnet
1 spidskål
4 stilkbladselleri
1 bundttimian
2-3 fedhvidløg
 frisk kørvel
2 dl.hvidvin
250 g.Cremefraiche 38%
100 g.smør
 salt
 sukker
 olie
 peber
 
Opskrift:
Kog salt, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og timian i 5 min. til en saltlage. Afkøl lagen. Læg lammeryggen i 48 timer.

Den sprængte lammeryg udbenes, så fileterne hænger sammen på rygskindet.

Spinaten skylles/ renses, ribbes for stilke, sauteres af i smør med fint hakket hvidløg, krydres med salt / peber, de afhindede mandler skæres i fileter og blandes i spinaten, spinatsauteen presses fri for væde og kommes på lammeryggen mellem fileterne, de afskårne mørbrad lægges over. Læg lammefilet'erne sammen så spinaten ligger i midten, pakkes ind i fedtnet, som holder det hele sammen. Steges i ovn v/ 180g. i 35-40 min.

Kålsaute:
Finsnit spidskålen, skræl bladselleri stilkene, som skæres på tværs i både på 5 mm., det sauteres hurtig af i olie med friske timianblade, krydres med salt/sukker og groft peber.

Kørvel Creme.
Kog bradepanden af i hvidvin, tilsæt creme fraichen lidt efter lidt, koges ned til en let cremet sauce, smages til med salt og peber, fintskåret kørvel tilsættes ved serveringen.

Anretning.
Top kålsauten op i midten af tallerkenen, hvor på der lægges 2-3 skiver lammeryg, kom kørvel- cremen rundt om. Nye kartofler med grofthakket persille serveres til.


karakterer:
Opskriften er vist 7433 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu