Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Letsprængt Lammeryg med mandelspinat

Letsprængt Lammeryg med mandelspinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1 lammeryg ca. 2,5-3 kg.
 
 Saltlage
500 g.salt
100 g.sukker
3 l.vand
2 laurbærblade
6-10 sorte, peberkorn
1 kvisttimian.
 
1 kg.friske spinatblade
100 g.mandler
150 g.fedtnet
1 spidskål
4 stængerbladselleri
1 bundttimian
2-3 fedhvidløg
 frisk kørvel
1/4 fl.hvidvin
250 g.creme fraiche 38*
100 g.smør
 salt
 sukker
 olie
 peber
 


Opskrift:

Kog salt, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og timian i 5 min. til en saltlage. Afkøl lagen. Læg lammeryggen i 48 timer.

Den sprængte lammeryg udbenes, så filet'erne hænger sammen på rygskindet.

Spinaten skylles/ renses, ribbes for stængler, sauteres af i smør med fint hakket hvidløg, krydres med salt / peber, de afhindede mandler skæres i fileter og blandes i spinaten, spinatsauteen presses fri for væde og kommes på lammeryggen mellem filet'erne, de afskårne mørbrad lægges over. Læg lammefilet'erne sammen så spinaten ligger i midten, pakkes ind i fedtnet, som holder det hele sammen. Steges i ovn v/ 180g. i 35-40 min.

Kålsaute:
Finsnit spidskålen -skræl bladselleri stænglerne, som skæres på tværs i både på 5 mm., det sauteres hurtig af i olie med friske timiansblade , krydres med salt/sukker og groft peber.

Kørvel Creme.
Kog bradepanden af i hvidvin, tilsæt creme fraichen lidt efter lidt, koges ned til en let cremet sauce, smages til med salt og peber , fintskåret kørvel tilsættes ved serveringen.

Anretning.
Top kålsauten op i midten af tallerkenen, hvor på der lægges 2-3 skiver lammeryg, kom kørvel- cremen rundt om . Nye kartofler med grofthakket persilles serveres til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6359 gange,
og udskrevet 89 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu