Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Duebryst ovnbagt i cocotte, med smørpisket fûmet og små løg

Duebryst ovnbagt i cocotte, med smørpisket fûmet og små løg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige VildtFugle - Due - Duer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3 franske duer
 olie til stegning
 
 Fars:
250 g.kalkunbryst
2 æg
 fløde
 salt
 peber
2 stilkefransk estragon
 
 Sauce:
4 dl.duefûmet (terning + vand)
 smør
 
 Svampe:
200 g.svampe
75 g.smør
2 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Yderligere:
40 småløg (perle)
400 g.grønsager, i sæson for eksempel squash, jordskokker, skorzonerødder osv.
 
4 cocotteforme (ramakinere)
 
 Tilbehør:
300 g.små nye kartofler
4 kvisteestragon
75 g.smør
 salt
 peber
 


Opskrift:

Brysterne skæres af duerne (lårene kan evt. serveres á part, eller gemmes til en confit eller anden forret). Brysterne brunes let på panden i ca. 4 minutter.

Fars:
Kalkunkød, som er skåret i mindre stykker, blendes i food-processor med salt, æg, estragon og peber, og lidt fløde tilsættes i en tynd stråle, til farsen har den rette konsistens.

Smurte cocotteforme beklædes med farsen. I hver cocotte lægges 1½ duebryst og formen lukkes af med fars. Bages i ovnen ved 175 grader C, i ca. 10 minutter.

Svampe:
Svampene ristes letgyldne og koges ned med fløden. Smages til med salt og peber.

Sauce:
Duefûmeten piskes op med den kolde smør. Saucen må herefter ikke koge.

Yderligere:
Løgene pilles og koges let sprøde og vendes i saucen. Grønsagerne skæres ud efter eget ønske og dampes let sprøde i smør.

Tilbehør:
Små nye kartofler koges næsten færdige, lægges til afdrypning. Kartoflerne pakkes ind i pergamentpapir med en kvist estragon, smørklat, salt og peber. Pergamentpapiret pakkes stramt sammen om kartoflerne. Kartoflerne bages færdige i en 200 grader C varm ovn, i ca. 10 minutter.

Anretning:
I midten af tallerkenen lægges svampene - herpå duen, som omkranses af Duefûmeten, med de små løg og grønsager efter ønske. Serveres med kartofler i pergament.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 12195 gange,
og udskrevet 188 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu