Hamburgerryg i ovn
Hovedingrediens : Svinekød - Hamburgerryg Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Connie Winther Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Forvarm ovnen til 200 grader c alm. ovn.
Tag hamburgerryggen og et stykke folie, smør med smør, jævnt over det hele på den blanke side af folien. Rul hamburgerryggen ind i folien. Læg hamburgerryggen i et ovnfast fad, med lidt vand i, og sæt den i ovnen, ca 1½ time. Har du et stegetermometer så skal det vise 65-70 grader C. Hamburgerryggen tages ud af ovnen og hviler ca. 20 minutter, nu skulle centrumstemperaturen gerne være omkring 75 grader C. Tips: Denne måde at tilberede Hamburgerryggen på gør at den ikke mister smager og at den bliver saftig og lækker. Huskereglen siger 60 minutter pr. kg. og dette passer fint for 1500 g. er stykket mindre f.eks. 500 gram ville jeg beregne 10-15 minutter mindre. Stort stykke på 2.000 gram og derover ville jeg 10-15 minutter ekstra i samlet tid. |
|
Opskriften er vist 543909 gange,
og udskrevet 7546 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (177 stemmer) |
|
Kommentarer Jan - 2022-02-04 17:35:55 Lav den i en dampovn. Og styr kernetemperaturen Strup - 2021-07-13 16:16:30 Skal den tages ud af staniolen, når den skal hvile? anonym - 2021-05-16 13:16:23 Totredjedel tildækket, når den koger sluk efter 20 minutter, vend den halvvejs, lad hvile i 20 minutter. Ca 40 minutters energiforbrug i stedet for 90 minutter Jannie - 2021-01-05 14:46:46 Har aldrig fået en bedre hamburgerryg. Det er den eneste måde den kan/skal tilberedes på. Det er den opskrift jeg vil anbefale til alle. Bente - 2020-10-01 13:46:22 Super måde at tilberede hamburgerryg. Den smager super godt Lene Hviid - 2019-04-02 12:30:27 Den absolut bedste måde at tilberede en hamburgerryg på. For at give lidt ekstra smag, kan det virklig anbefales, at lægge hamburgerryggen ovenpå en porre, gulerødder og hele peberkorn. Katya - 2019-01-28 16:17:46 Bedste måde at lave hamburgerryg på, den forbliver saftig og smager pragtfuldt. Det er slut med at koge den. Ernst - 2018-02-18 17:59:50 Smager super erik - 2017-08-04 09:59:32 jeg giver den 185 g varmluft i 1 time, og så hvile lidt. serveres med nye kartofler-grøntsager og en hollandaise sauce.den behøver ikke nær så meget smør som knorr foreskriver det er en sommerret. Hr. Olsen - 2017-06-28 17:51:41 Glemte da lige at fortælle at det er nemmere at smøre hamburgeren med smør og derefter pakkes i staniol, giver samme resultat men nemmere. Hr. Olsen - 2017-06-28 16:52:58 Det er den bedste måde at lave hamburgerryg på, den bliver ikke tør og man smager den røgede smag, kan kun anbefales. Evald Storm Sunds - 2017-05-29 18:27:21 Meget let at forberede, og SUPER LÆKKERT Marie-Rose - 2017-04-07 13:22:03 Nemt! Meget velsmagende. Kan varmt anbefale. Rikke Hansen - 2017-02-04 18:58:52 Tror aldrig mere jeg vil koge en hamburgerryg. Det her er simpelthen så godt 👍 Frank - 2016-10-19 16:25:16 Kanon opfindelse... Ungernes og fars livret, som vi gerne laver når vi er alene hjemme og mor er på arbejde. På den måde bliver der simpelthen bare den lækreste pålæg til dagene efter :-) Og selv farmand kan ikke "bøffe" så idiotsikker en ret;-) Ruth M - 2016-10-12 09:54:51 Jeg har brug for at vide om hamburgerryggen skal være i ovnen ved samlet vægt. jeg har to stykker på hver 1,5 kg Evald Storm - 2016-02-01 16:52:26 Super måde at tilberede hamburgerryg på, har prøvet flere gange. SPØRGSMÅL.... Er der en der kan svare på hvorfor den matte side på staniol skal vende udad....? Har tænkt på om den blanke side afviser varmen ? Mange tak Janoba - 2016-01-02 13:32:58 Fantastisk hamburgerryg den bliver perfekt hver gang Simon - 2015-11-13 18:46:50 Perfekt opskrift, lige hvad jeg ledte efter, og godt resultat! Karin - 2015-11-09 21:52:10 Skal lave hambugerryg til 30 personer. Kan man mon skiveskære hamburgerryggen inden den pakkes ind for derved spare på tilberedningstiden. Ellers ville den være 7,5 timer!!! Evald - 2015-02-19 17:02:55 Super måde ar lave hamburgerryg på. Smager af mere, også som pålæg , har prøvet med sennep og farin. Bare lækker....PRØV DET FOR POKKER 😊🌟🌟🌟 anonym - 2014-11-03 14:19:02 Skal man pille nettet af når man steger hamburgerryg i ovnen Elin - 2014-08-25 16:30:02 Aldrig fået bedre hamburgerryg. Lagde den blot i glasfad med låg som jeg havde smurt med lidt olie. Derefter i forbavarmet ovn 200 grader. 1 time pr kg hamburgerryg. Så saftig og lækker. Palle - 2013-02-21 16:44:40 Hvis du vil langtidsstege den skal du sætte ovnen på 120 grader og så regne 3 timer pr. kilo hamburgerryg. anonym - 2013-02-16 09:21:22 Kan man langtidsstege sådan en fyr? Hvor lang tid, og ved hvilke grader? Helle - 2012-02-11 18:45:49 Vi undlod helt staniol og lagde hamburrygen ned i en stegeso, som var smurt med lidt olie. Hamburgerryggen var blot smurt med sennep og resultatet var forbløffende lækkert. Ud kom en lækker sag med sprød skorpe og saftigt kød. Skal helt sikkert prøves igen :o) Gilli H - 2012-02-05 17:17:55 Vi smurte hamburgerryggen med fedtstof, dijon sennep og ahornsirup. Pakkede den ind i folie med den matte side udad og ind i ovnen i 60 min. Rigtig lækkert. ALMIK - 2011-12-22 13:24:09 Sådan! Perfekt hamburgerryg! Vi valgt at servere den med stuvet ærter og gulerødder, kogte kartofler og flødespinat. ollie - 2011-08-03 17:44:54 Kanon go opskrift som kun kan anbefales helt igennem . Har også prøvet med rn skinke med samme resultat uhm uhm lækker ;*+))) Lars J - 2010-12-25 22:36:11 Har prøvet 1 gang, og er nu ved at lave den igen - den bliver bare perfekt, langt bedre end hvis denn er kogt! anonym - 2009-12-20 15:05:30 Prøv evt. at smørre den ind i en blanding af stærk sennep og brun farin, inden den kommer i ovnen, og brug saften herfra til sovsen, hvadenten det er grønlangkål, eller en lækker karrysovs med fintsnittede løg i. anonym - 2008-09-21 07:46:05 helt ret aldrig mere koge en hamburger ryg det er simpelhen bare så lækkert og saftig og nem at lave anonym - 2008-07-21 15:28:32 Fantastisk lækker hamburgerryg. Jeg kommer aldrig til at koge sådan én igen. Det her er bare super nemt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne