Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dag- og natsnitter

Dag- og natsnitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Snitter

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Mørdej:
200 g.hvedemel
150 g.smør
100 g.sukker
1 æg
 
 Linsedej:
250 g.hvedemel
175 g.smør
50 g.flormelis
2 æggeblommer
 
 Creme:
2 dl.fløde eller mælk
0.5 stang vanille
1 æg
2 spsk.sukker
1 spsk.maizenamel
 
 Hindbærmarmelade
 
Opskrift:
Alle ingredienser blandes til en lind masse - stilles koldt i 1 time.

Rulles ud og forbages i bradepande (30x25 cm ) ved 180 grader C i ca. 10 minutter.

Linsedej:
Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne. Læg dejen koldt mindst 1 time.

lav imens cremen. Bring fløde eller mælk og den flækkede vanillestang i kog. Pisk sukker og maizenamel sammen. Hæld lidt af den kogende fløde/mælk i ægge blandingen og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog. Tag den fra varmen og lad den blive kold.


Smør et lag hindbærmarmelade på mørdejsbunden, fordej cremen ovenpå.

Rul linsedejen ud til en firkant der passer til bradepanden ca 3 mm tyk og læg dejen oven på cremen.

Bages ved 210 grader C til linsedejen er sprød og gylden.

Efter afkøling skæres kagen i strimler ca 20 cm i breden og de glaseres halvt med hvid og halvt med brun glasur, strimlerne skæres nu i stykker i ønsket brede 4-5 cm.

Tips:

I stedet for mørdej kan der bruges butterdej som bund.

Opskriften her er sammensat af forskellige emner og mængde forholdet mellem mørdej, linsedej og creme er muligvis ikke korrekt, så vær opmærksom på dette når du bager, og gerne skriv kommentar til mængder.



karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 27216 gange,
og udskrevet 483 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Familien Krogh  -  2008-11-12 09:22:26
En god kage - smager næsten som dem hos bageren :-) Det passer bedre med dobbelt potion af cremen.