Smørkylling (Murgh Makhani)

Smørkylling (Murgh Makhani), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Indien

IndienKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Smørkylling (Murgh Makhani), billede 4 Smørkylling (Murgh Makhani), billede 1 Smørkylling (Murgh Makhani), billede 2 Smørkylling (Murgh Makhani), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 g.hel kylling
 
2 tsk.garam marsala
1 spsk.korianderfrø stødt
2 cm.ingefærrod rives
6 fedfrisk hvidløg rives eller presses
1 tsk.stødt chili
1 tsk.sort kommenfrø
5 hele grønne kardemommefrugter
8 Peberkorn, sorte
1 tsk.salt
1.5 dl.yoghurt naturel
3 spsk.tomatpuré
 
2 middelstore løg hakkes fint
75 g.smør
1 spsk.olie
 
1.5 dl.vand
2 hele laurbærblade
1 spsk.tørrede bukkehornsblade (kasuri methi) smuldres med fingrene
 
1.5 dl.Kaffefløde 9%
 
 Pynt:
4 spsk.frisk grøn koriander hakket
2 grønne chili uden frø hakkes fint
 
Opskrift:
Bland alle krydderier - undtagen laurbær og tørrede bukkehornsblade - yoghurten sammen med salt og tomatpuréen.

Kyllingen flås og skæres i 8 stykker, skær små snit i stykkerne eller prik dem med en gaffel Kom de udskårne kyllingestykker i og bland grundigt.

Opvarm smør og olie i en stor gryde og steg løgene, til de er gyldenbrune. Skru ned for blusset. Kom derefter kyllingestykkerne i sammen med marinaden og steg det hele i 7 til 10 minutter. Hæld så vandet ved og tilsæt laurbærbladene sammen med de tørrede bukkehornsblade og lad retten småkoge i 30 til 35 minutter under jævnlig omrøring. Hæld fløden i og småkog yderligere 5 minutter.

Pynt med frisk grøn koriander og finthakkede grønne chili.





karakterer:
Opskriften er vist 39031 gange,
og udskrevet 453 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-31 14:07:22
En rigtig god ret med kraftig smag, blot skal man være lidt forsigtig med at komme for meget chili, peber og peberrod i, da det hurtigt giver en kraftig eftersmag