Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og rom

Ovnbagt kylling i ananasjuice, karry og rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
1 hel kylling
 
 Marinade:
25 g.smør
1 spsk.karrypulver
0.5 dl.mørk rom
4 spsk.rå rørsukker
1 ananas
2 dl.ananasjuice
3 spsk.friskpresset limesaft
1 tsk.ingefær fintrevet
1 spsk.havsalt
1 tsk.grøn chili finthakket
 
Opskrift:
Marinade:
Smør varmes i en gryde, indtil det bruser op, tilsæt karry og kog nogle få sekunder. Bland rom og rå rørsukker sammen i en skål og hæld det i gryden. Sæt ild til væsken og flamber. Tag gryden af varmen.

Skræl ananasen med en kniv og blend den i en foodprocessor eller blender (spæd eventuelt med lidt vand). Tilsæt 2 dl frisk ananasjuice og kom resten af ingredienserne i gryden. Rør godt rundt og stil marinaden til afkøling.

Bind kyllingen op og kom den i et fad. Hæld den afkølede marinade over. Bag den i 15 minutter i en 250 grader varm ovn. Skru temperaturen ned til 200 grader. Overhæld kyllingen med marinaden igen og steg den i yderligere 45 - 50 minutter. Sluk for ovnen og åbn ovndøren. Lad kyllingen trække - i ovnen - i 15 minutter, alt imens kødsaften fordeler sig.

Server kyllingen med kogte ris og en grøn salat til.

Tips:

Holder man af rom, kan mængden sagtens øges. Som alternativ, og hvis tiden er knap, skæres kyllingen ud i stykker og steges i marinaden på under en halv time.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 10660 gange,
og udskrevet 197 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Rumlepotte  -  2015-05-07 12:26:15
Rigtig god opskrift 👍🏻 Jeg havde ikke en hel kylling men brugte kyllingefilleter i stedet for og tilpassede så bare stegetiden til dem. Derudover tilføjede også blendede gullerødder til opskriften og jeg tilsatte lidt madlavningsfløde til saucen. Vores unger var helt vilde med den. Det er helt sikkert en vi skal prøve igen 👍🏻