Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Marokkansk kylling

Marokkansk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :



Ingredienser:
0.5 tsk.safrantråde
1 citron
1 udskåret kylling 1500 - 2000 gram
 salt
 peber
 olie
2 gule peberfrugter
2 store grovhakkede løg
1 spsk.ristet og knust korianderfrø
1 tsk.spidskommenfrø
2 grønne udkernede og hakkede chilier
2 pakkerkoriander
3 fedfinthakket hvidløg
170 g.kikærter udblødt natten over
110 g.brune basmartiris
3 dl.kyllingefond
1.5 dl.tør hvidvin
1 tyndskindet citron (gerne cypriotisk)
50 g.sorte oliven
 
Opskrift:
Stød safrantrådene fint i en morter og hæld citronsaft henover. Skær kyllingen op i 8 stykker og gem skin og lignende der kan bruges til fond. Gnid kyllingestykkerne i salt og peber og brun dem i varm olie.

Steg peberfrugter og løg og tilsæt korianderfrø, spidskommenfrø, chilier, hvidløg samt stilkene fra korianderbladene og bland det godt. Nu tilsættes de udblødede kikærter sammen med ris, kyllingefond og hvidvin. Til sidst kommes citronen i sammen med de sorte oliven. Læg kyllingestykkerne ovenpå og sæt retten 1 time i en 180 grader varm ovn. Når retten er færdig pyntes der med korianderbladene.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 20105 gange,
og udskrevet 305 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lillemor  -  2009-12-14 12:32:35
Jeg bor i Marokko og kender hverken denne ret eller at der bliver brugt vin i noget som helst madlavning :D... Derfor kan retten jo godt være lækker, blot ikke herfra :)

Samael  -  2009-06-25 13:56:16
Ikke alle marokkanere er muslimer. Marokko er stærkt påvirket fra Frankrig, så at de bruger hvidvin er ikke usandsynlig. Men hvis man ikke har lyst til, at åbne en flaske hvidvin, eller man af andre grunde ikke vil bruge hvidvin, kan man erstatte det med enten vand eller mere kyllingefond.

Hayat  -  2007-10-20 14:36:48
Man kan da ikke putte hvidvin i marokkansk/muslimsk mad? :O det er da lidt mærkeligt

tiger  -  2007-01-09 20:30:06
hvidvin i muslimsk mad hmmm

mig..  -  0000-00-00 00:00:00
Hva kan man sætte i i steder for hvidvin..

mette  -  0000-00-00 00:00:00
Hvidvin..?? Det spiser marokkaner Da ik..Det er dog en meget god opskrift..