Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Limemarineret kylling

Limemarineret kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Fryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :



Ingredienser:
1 frisk kylling (ca. 1250 g.)
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.sort peber
 
 Marinade:
2 spsk.solsikkeolie
4 spsk.lime eller citronsaft
1 bdt.hakket persille
1 fedpresset hvidløg
 
 Sauce:
2 skalotteløg
1.5 spsk.smør
1.5 spsk.hvedemel
2.5 dl.hønsebouillon
1.5 dl.tør hvidvin
1 dl.hakket persille
1 tsk.revet lime eller citronskal
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skyl kyllingen og tør den. Bland ingredienserne til marinaden og gnid kyllingen med den. Læg kyllingen i en plastpose sammen med marinaden, luk posen godt og læg den i køleskabet i ca. 12 timer.

Krydr kyllingen ind og udvendigt med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad. Steg den ved 175 grader i ca. 45 minutter. Prøv om den er færdig ved at stikke i den tykkeste ende af låret. Saften skal være klar, ikke rosa.

Hak løgene og svits dem i fedtstoffet. Drys med mel. Spæd med bouillon og vin under piskning. Hæld halvdelen af saucen i en blender, tilsæt persille og kør til det bliver til en jævn grøn sauce.

Hæld blandingen tilbage i kasserollen og kog den op. Tilsæt limeskal og smag til med salt og peber. Skær kyllingen i portionsstykker og server saucen til.

Tips:

Du kan også anvende kyllingestykker, stegetiden bliver da ca. 15 minutter kortere.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9960 gange,
og udskrevet 138 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu