Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Kylling med karry og kokos

Kylling med karry og kokos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kylling helOprindelsesland : Vietnam - Vietnamesisk - Vietnamesiske

Vietnam - Vietnamesisk - VietnamesiskeKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :





Ingredienser:
1000 g.kylling skåret i 10 - 12 stykker
 salt
 peber
1 tsk.sukker
1 spsk.karry
3-4 spsk.olie
3 kartofler skrællet og skåret i tern
2 fedhvidløg finthakket
1 spsk.hakket citrongræs
1 løg skåret i små stykker
2.5 dl.stærk vietnamesisk sauce
4.5 dl.hønsekødsbouillon eller suppe
4.5 dl.kokosmælk
3 laurbærblade
1 gulerod i skiver
2 spsk.fiskesauce
 


Opskrift:

Gnid kyllingestykkerne med en blanding af salt, peber, sukker og karry og lad dem trække i mindst 1 time. Varm olien op på en stor pande og steg kartoffelternene i 3 - 4 minutter, til de er brune - de behøver ikke at blive gennemstegt på dette trin. Tag kartoffelternene op i en skål og stil dem til side.

Lynsteg hvidløg, citrongræs og løg i samme olie i ca. 1/2 minut. Kom kyllingestykkerne i og lynsteg i yderlig 2 - 3 minutter. Tilsæt stærk vietnamesisk sauce, suppe, kokosmælk og laurbærblade. Bring saucen i kog og kom så de forstegte kartoffeltern i sammen med gulerodsskiver og fiskesauce. Bland det hele grundigt, læg låg på og lad retten simre i 15 - 20 minutter, eller til kyllingestykkerne er helt møre. Rør rundt af og til, så der ikke er noget, der sætter sig fast på bunden af panden.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 29019 gange,
og udskrevet 607 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gitte  -  2012-11-02 18:09:44
Stærk vietnamesisk sauce ligger åbenbart ikke mere på nettet.Jeg har gemt opskriften fra for 8 år siden, og laver den forholdsvis ofte, da det er en af familiens favoritter. Saucen har en fantastisk raffineret smag. Til 3½ dl sauce bruges 1 fed hakket hvidløg 2 små, røde eller grønne chilier, befriet for kerner, og fint hakket 1 tsk. finthakket frisk ingefær 1 spsk. chilisauce 2 stilke citrongræs, afskallet og hakkede 2 spsk. olie 2 spsk. soyasauce 1 spsk. fiskesauce 2 spsk. sukker 2 spsk. lime 4 - 6 spsk. hønsesuppe / bouillon (eller vand) 2 spsk. hakkede, friske korianderblade 1 spsk. maizenamel 1. Stød hvidløg, chilier, ingefær, chilisauce og citrongræs til pasta i et morter end blend det. Varm olien i en gryde og lynsteg pastaen ved ikek for stærk varme sammen med soya og fiske sauce, sukker, limesaft og suppe. Bring sauces i kog. 2. Rør den hakkede korieander i. Rør maizenamelet ud i 2 spsk. vand og jævn sauces med blandingen, mens der røres godt rundt. Tag saucen af varmen og den er klar til brug. Kan evt. laves i god tid og fryses inden. Bruges til kylling med karry og kokos. Kan også spises varm som den er.


  -  2011-02-23 09:46:30
Hvad er stærkt vietnamesisk sauce???


??  -  2010-05-10 14:29:24
Det vil jeg også meget gerne vide!!!


Nina  -  2009-03-11 16:15:05
hvorfor er der ikke en forklaring på, hvad 'stærk vietnamesisk sauce' er???