Kylling med couscousfyld og krydret honningsauce

Kylling med couscousfyld og krydret honningsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stor kylling
1.5 løg finthakket
3 spsk.olie
2 fedhvidløg hakket
2 tsk.stødt kanel
0.5 tsk.safrantråde stødte
0.5 tsk.stødt ingefær
 salt
6 dl.vand
2 spsk.klar honning
 
 Fyld:
6 dl.vand
350 g.forkogt couscous
3 spsk.rosiner
75 g.smuttede mandler ristede og hakkede
1.5 spsk.appelsinsaft
2 spsk.olie
1 tsk.kanel
1 knsp.stødt kryddernellike
1 knsp.Muskatnød, friskrevet
 salt
 peber
 
Opskrift:
Fyld – Rør vandet i couscous grynene og lad dem stå 5 minutter – rør jævnligt – eller til vandet er absorberet. Rør de øvrige ingredienser til fyldet i.

Læg fyldet i kyllingen, og luk med kødnåle. Olien varmes i en gryde, som netop kan rumme kyllingen, og løgene svitses bløde. Rør hvidløg, krydderier og salt i og kom derefter kyllingen i gryden. Hæld vand ved og bring det i kog, lad kyllingen koge sagte i ca. 30 minutter. Tilsæt honning og kog i yderlig 45 – 60 minutter, eller til kyllingen er meget mør.

Læg kyllingen på et varmt serveringsfad. Smag på saucen og kog den om nødvendigt ind for at koncentrere smagen. Hæld eventuelt ekstra fyld på fadet og hæld saucen over kylling og fyldet. Pynt eventuelt med skiver af appelsin og lidt frisk koriander.





karakterer:
Opskriften er vist 14365 gange,
og udskrevet 320 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu