Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kylling i rød karry

Kylling i rød karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Thailand

ThailandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :


Kylling i rød karry, billede 4 Kylling i rød karry, billede 1 Kylling i rød karry, billede 2 Kylling i rød karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 hel kylling
2 spsk.olie
 
3 tsk.karrypasta, rød
2 tsk.hvidløg
1 spsk.galanga
1 stilkecitrongræs
5 kaffir limeblade
4 nelliker, hele
2 ds.kokosmælk a 400 ml
 
1 løg
2 gulerødder
70 g.koncentreret tomatpure
 
2 spsk.fiskesovs
1 spsk.sukker
 
 Pynt:
 friske basilikumblade
 
Opskrift:
Skær lårene af kyllingen og del dem i to, skær vingerne af. skær fileterne af og del dem i tre.

Opvarm olien i en tykbundet gryde og rist kyllingestykkerne i 5 minutter. Tag kyllingestykkerne op.

Rist karrypasta, finthakket hvidløg, finthakket galanga, hel citrongræs, kaffir limeblade og stødte nelliker heri. Kom lidt kokosmælk i, så krydderierne ikke brænder på

Tilsæt kyllingestykkerne, løg i smalle både, gulerødder skåret i tynde skrå skiver, koncentreret tomatpure og resten af kokosmælken i. Lad det hele simre i 20-25 minutter uden låg, eller til kyllingestykkerne er gennemkogte. Kyllingestykkerne må ikke koge så længe, at kødet falder fra benene.

Smag til med fiskesovs og sukker.

Retten pyntes med friske basilikumblade og serveres med ris.

Tips:

Hold evt. noget af karrypastaen tilbage og smag til med det. Bliver retten for stærk kan der evt. tilføjes ekstra kokosmælk.

Galanga ligner ingefær af udsende men har en pinjeagtig ingefær smag.
Galanga kan skaffes frisk, skrælles rives eller skæres i skriver og herefter fryses. Galanga kan også købes som stødt pulver.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (32 stemmer)

Opskriften er vist 72672 gange,
og udskrevet 1107 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu